PYLOS NEWS MESSINIA

ΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΙΡΟ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος τήρησαν σήμερα το πρωί το έθιμο των Θεοφανείων σε κάθε γωνιά του Δήμου, ενώ κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά των λιμανιών, για να πιάσουν τον Σταυρό και να ολοκληρωθεί έτσι ο Μέγας Εορτασμός.

Στην έδρα του Δήμου την Πύλο, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος. Το έναυσμα με τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα δόθηκε από τον Ιερέα, με τη συνοδεία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, στη μεγάλη ξύλινη εξέδρα του λιμανιού.

Ενώ ο καιρός τον τελευταίων ημερών μας προετοίμαζε για αντίξοες καιρικές συνθήκες, τη στιγμή της κατάδυσης, ο ήλιος βοήθησε τους νεαρούς να τηρήσουν το έθιμο και να βουτήξουν στα παγωμένα αλλά ήσυχα νερά.

 «Εύχομαι σε όλους το Άγιο  Πνεύμα να φωτίσει το δρόμο  μας και να ξεπεράσουμε κάθε  δυσκολία», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για το θάρρος τους. Ευχήθηκε στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο πνευματική φώτιση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο εορτασμός των Θεοφανείων, μας θυμίζει ότι με την ευλογία του Θεού και με οδηγό την Ορθόδοξη Πίστη μας, μπορούμε να προοδεύσουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας. 

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου