PYLOS NEWS MESSINIA

Άμεση εκτίμηση των ζημιών στις ελαιοκαλλιέργειες από τον Κυκλώνα ζητά ο Δημ.Καφαντάρης


Αίτημα για την άμεση αποστολή κλιμακίωνελέγχου καταγραφής των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια και ένταξη σε πρόγραμμα αποζημίωσης εστάλη σήμερα το πρωί από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη μετά από τις καταστροφές που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου - Νέστορος επλήγησαν από την ισχυρή ανεμοθύελλα μεγάλης διάρκειας και έντονης σφοδρότητας το περασμένο τριήμερο. Σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, με πτώση του ελαιοκάρπου σε μεγάλη έκταση, ακόμη και ξερίζωμα πολλών δέντρων. Οι θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τα πάντα, προκαλώντας ζημιές στην παραγωγή. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η απόγνωση των κατοίκων της περιοχής, καθώς η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί για τους περισσότερους τη μοναδική πηγή του εισοδήματος τους.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, σκεπτόμενος την ανακούφιση των πληγέντων και το συμφέρον των αγροτών αιτήθηκε άμεσα από τον ΕΛ.Γ.Α. την αποστολή κλιμακίων ελέγχου προκειμένου να καταγραφεί το μέγεθος της ζημιάς και των γεωγραφικών ορίων, τόσο για τις βρώσιμες ελιές, όσο και για τις ελαιοποιήσιμες, και να προχωρήσουν έτσι στη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου