PYLOS NEWS MESSINIA

''ME ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ''...

Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τονίζει σε νέα έκθεσή της η JP Morgan...
Όπως τονίζει η επενδυτική τράπεζα η χώρα αν και εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με τους οικονομικούς δείκτες της Κομισιόν, έχει ταχύτερους ρυθμούς από ότι αναπτύσσεται η Ευρωζώνη στο σύνολό της, οι προκλήσεις δεν έχουν ξεπεραστεί αφού η Ελλάδα βιώνει τις χρόνιες συνέπειες της βαθιάς ύφεσης.

Αυτό που εμποδίζει την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η υπερβολική δημοσιονομική πειθαρχία και ο διαρκής κίνδυνος για πιστωτικό κραχ.  Επομένως, είναι απαραίτητη η ελάφρυνση των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων περισσότερο απ' ότι είναι απραίτητη μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, όπως τονίζει η επενδυτική τράπεζα.

"Αν η Ελλάδα λάβει τη δημοσιονομική ευελιξία που χρειάζεται, τότε η οικονομία της θα αναπτυχθεί περισσότερο από ότι προβλέπει η τρόικα, της οποίας οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη +0,6% το 2014 και +2,9% το 2015” προσθέτει η JP Morgan.
Οι αναλυτές της επενδυτικής υπογραμμίζουν ότι μπορεί η ανάπτυξη να επιστρέφει στην Ελλάδα, όμως η υψηλή ανεργία και ο αποπληθωρισμός δεν θα αφήσουν έτσι εύκολα τη χώρα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου