PYLOS NEWS MESSINIA

Συνεδρίαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δημαρχείο Πύλου

dimarxio pulouΘέ­μα­τα που α­φο­ρούν την αν­τι­με­τώ­πι­ση του προ­βλή­μα­τος των κου­νου­πι­ών και  τη σω­στή ε­κτέ­λε­ση του έρ­γου συ­ζη­τή­θη­καν την Πα­ρα­σκευ­ή, 4 Ι­ου­λί­ου, στο Δη­μαρ­χεί­ο Πύ­λου. Κα­τά τη διά­ρκεια συ­νάν­τη­σης, η ο­ποί­α εν­τάσ­σε­ται στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος «Κα­τα­πο­λέ­μη­ση Κου­νου­πι­ών στην Πε­ρι­φε­ρεια­κή Ε­νό­τη­τα Μεσ­ση­νί­ας για το έ­τος 2014», συ­ζη­τή­θη­κε η πο­ρεί­α της υ­λο­ποί­η­σης του έρ­γου «Ο­λο­κλη­ρω­μέ­νο πρό­γραμ­μα κα­τα­πο­λέ­μη­σης κου­νου­πι­ών στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου με πε­δί­ο ε­φαρ­μο­γής ε­πι­λεγ­μέ­νες πε­ρι­ο­χές του φυ­σι­κού, πε­ρι­α­στι­κού, α­γρο­τι­κού και α­στι­κού συ­στή­μα­τος Δή­μων της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ε­νό­τη­τας Μεσ­ση­νί­ας της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου».
Στη συ­νάν­τη­ση συμ­με­τεί­χαν ο Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης, με τον Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου αρ­μό­διο σε θέ­μα­τα υ­γεί­ας, Φά­νη Στε­φα­νό­που­λο, τον Προ­ϊ­στά­με­νο Γε­νι­κής Δι­εύ­θυν­σης Δη­μό­σιας Υ­γεί­ας, Βα­σί­λη Δι­α­μαν­τό­που­λο, την Προ­ϊ­στα­μέ­νη Δι­εύ­θυν­σης Υ­γεί­ας και Κοι­νω­νι­κής Μέ­ρι­μνας, Κα­τε­ρί­να Σπέ­τζου­ρα,  το μέ­λος της Κοι­νής Ε­πι­τρο­πής Πα­ρα­κο­λού­θη­σης της Προ­γραμ­μα­τι­κής Σύμ­βα­σης του Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, Γι­ώρ­γο Γι­αν­νού­τσο, τα μέ­λη της Ε­πι­στη­μο­νι­κής Ε­πι­τρο­πής Πα­ρα­κο­λού­θη­σης, Α­να­στα­σί­α Γι­αλ­λε­λή, Βα­σι­λι­κή Αν­τω­νο­πού­λου, Δη­μή­τρη Λαμ­πρό­που­λο και Γι­ώρ­γο Πα­ρα­σκευ­ό­που­λο, τους εκ­προ­σώ­πους της Α­πο­λυ­μαν­τι­κής Α­Ε­ΤΕ, Βί­κτω­ρα Πα­πα­δά­το, Μα­ρί­α Γα­βρι­ήλ και Ι­ω­άν­νη Πα­πα­μι­κρού­λη και τον εκ­πρό­σω­πο της Α­να­πτυ­ξια­κής Μεσ­ση­νί­ας, Μι­χά­λη Κομ­μα­τά.
Σε δή­λω­σή του ο κ. Καφαντάρης, τό­νι­σε ό­τι η ε­πι­τρο­πή εί­ναι σε ε­πα­γρύ­πνη­ση και πα­ρα­κο­λου­θεί το έρ­γο της κα­τα­πο­λέ­μη­σης των κου­νου­πι­ών. Ό­πως ο ί­διος ση­μεί­ω­σε: «Συ­ναν­τη­θή­κα­με σή­με­ρα, για να ε­κτι­μή­σου­με την πα­ρού­σα κα­τά­στα­ση έ­ξαρ­σης των κου­νου­πι­ών στην πε­ρι­ο­χή μας και για να συν­το­νί­σου­με α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρα τις ε­νέρ­γει­ες μας, ο Δή­μος μας, η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου, η Α­να­πτυ­ξια­κή Ε­ται­ρεί­α και οι εμ­πλε­κό­με­νες υ­πη­ρε­σί­ες. Σε μια πε­ρι­ο­χή που ο του­ρι­σμός εί­ναι βα­σι­κός πυ­λώ­νας α­νά­πτυ­ξης, η ό­χλη­ση των κου­νου­πι­ών δη­μι­ουρ­γεί προ­βλή­μα­τα στην οι­κο­νο­μί­α του τό­που. Πρέ­πει ά­με­σα το φαι­νό­με­νο αυ­τό να ε­λα­χι­στο­ποι­η­θεί προς ό­φε­λος του κοι­νω­νι­κού συ­νό­λου. Ά­ρα ό­λοι μας, φο­ρείς που εμ­πλέ­κον­ται, θα πρέ­πει να υ­περ­βού­με ε­αυ­τούς, για να αν­τι­με­τω­πί­σου­με αυ­τό το φαι­νό­με­νο. Ή­δη δό­θη­καν ο­δη­γί­ες για εν­τα­τι­κό­τε­ρους ψε­κα­σμούς α­πό την α­νά­δο­χο ε­ται­ρεί­α. Φυ­σι­κά και οι πο­λί­τες α­πό την πλευ­ρά τους πρέ­πει να λαμ­βά­νουν τα μέ­τρα που τους α­να­λο­γούν».
Η Α­πο­λυ­μαν­τι­κή Α­Ε­ΤΕ πρό­κει­ται να  δι­πλα­σιά­σει σε α­ριθ­μό το προ­σω­πι­κό και να εν­τεί­νει τους ψε­κα­σμούς, οι ο­ποί­οι θα δι­αρ­κέ­σουν μέ­χρι και τον Δε­κέμ­βριο. Τέ­λος, δε­σμεύ­τη­κε να πραγ­μα­το­ποι­εί ε­λέγ­χους για τον εν­το­πι­σμό ε­στι­ών.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου