PYLOS NEWS MESSINIA

Η Costa Navarino γιορτάζει την «Oλυμπιακή Ημέρα»

300 παιδιά από όλο τον κόσμο επιδόθηκαν σε αθλήματα όπως το γκολφ, η ξιφασκία, η τοξοβολία και το χάντμπολ.

Πάνω από 300 παιδιά από τη Μεσσηνία -και απ' όλο τον κόσμο- καθώς και πλήθος Ολυμπιακών αθλητών γιόρτασαν σήμερα στη Μεσσηνία την «Oλυμπιακή Ημέρα», μία γιορτή στην οποία διαδίδονται Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη.

Ο εορτασμός της  «Ολυμπιακής Ημέρας» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) το 1894 στο Παρίσι -που φέτος συμπληρώνει τα 120 χρόνια- ενώ τις αθλητικές δράσεις στη χώρα μας διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), στέλνοντας μηνύματα υπέρ του αθλητισμού για όλους.


Η σημερινή ημέρα μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της επετείου των 10 χρόνων από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, φέτος ένωσε δυνάμεις με την «Costa Navarino» και ετοίμασαν μία λαμπερή διοργάνωση. Λίγο μετά τις 9 π.μ. περισσότερα από 300 παιδιά που ήρθαν από τα σχολεία της περιοχής, από αθλητικές ακαδημίες αλλά και  από πολλές χώρες του κόσμου, έφτασαν στις εγκαταστάσεις της «Costa Navarin», προκειμένου να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στο γκολφ και όχι μόνο.


Το γκολφ, που συγκαταλέγεται στην «ελίτ» των αθλημάτων, φέτος είχε την τιμητική του μιας και η ΔΟΕ έδωσε την έγκρισή της να συμπεριληφθεί ξανά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο  Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως η  «Costa Navarino» έχει δημιουργήσει ένα προορισμό γκολφ,  στην Ελλάδα, αφού κάθε χρόνο καταφθάνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, απολαμβάνοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά του Μεσσηνιακού τοπίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Εκτός όμως από το γκολφ οι Ολυμπιακοί αθλητές, που έλαβαν μέρος στη γιορτή,  μύησαν τα παιδιά και σε διάφορα άλλα αθλήματα, όπως η ξιφασκία, η τοξοβολία και το χάντμπολ.

Οι αθλητές - μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας- ξεπέρασαν τους 20, με παρουσία των: Νίκου Συρανίδη, Νίκης Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Αγγελική Καραπατάκη, Πέτρου Γαλακτόπουλου, Σοφίας Παπαδοπούλου, Βιργινίας Κραβαριώτη, Νίκου Δεληγιάννη, Κωνσταντίνου Λούδη, Δημήτρη Καφφάτου, Σπύρου Μπαλωμένου, Δήμητρας Μαγκανουδάκη, Ζωής Παρασκευοπούλου, καθώς και των Ευρωπαϊκών Πρωταθλητών Τσουρούτα Γιώργου,   Έλενας Πλατάνα, Ιάσωνα Αθανασιάδη, αλλά και των Προπονητών Παναγιώτη Ιατρούδη, Απόστολου Νάνου, Παναγιώτη Παρασκευόπουλου.


«Σήμερα γιορτάζουμε την Ολυμπιακή Ημέρα, εδώ στην Πελοπόννησο, την περιοχή όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μας γεμίζει χαρά η συμμετοχή τόσων παιδιών σε αυτήν την παγκόσμια διοργάνωση, μέσα από την οποία μαθαίνουν ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω την πρωτοπόρο Costa Navarino για τη συνεργασία μας που ξεκινά σήμερα και γίνεται συνοδοιπόρος μας σε αυτόν τον αγώνα μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών αξιών στις νέες γενιές. Όλοι εμείς είμαστε που πιστεύουμε στο ταξίδι του Ολυμπισμού και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου», σημείωσε ο κ.Ισίδωρος Κούβελος πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α.


Ενώ με την σειρά του ο  Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που είμαστε μέρος της μεγάλης γιορτής του Ολυμπισμού, εδώ στην δυτική Πελοπόννησο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και για το ότι σήμερα ξεκινά μία σημαντική συνεργασία της ΤΕΜΕΣ με την Eλληνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Ευχαριστούμε την ΕΘΝ.Ο.Α. γι’ αυτήν τη σύμπραξη που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της  στενής συνεργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και δημιουργεί μια πλατφόρμα διάχυσης του Ολυμπιακού πνεύματος και της αγάπης στον αθλητισμό σε όλη τη Μεσσηνία και σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με βάση την Costa Navarino. Ελπίζουμε ότι κάποιους από τους σημερινούς  μαθητές, που θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, θα χειροκροτήσουμε με περηφάνια στο μέλλον όταν θα διαγωνίζονται για να διακριθούν σε Ολυμπιακά αθλήματα».

Στο πλαίσιο της περαιτέρω διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και ιδεών, η «Costa Navarino» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων της Ακαδημίας καθώς και το τέταρτο εκπαιδευτικό κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελλάδα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου