PYLOS NEWS MESSINIA

Περιφέρεια: 65 όροι προστασίας στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα

«Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος βάζει κανόνες στην αναπτυξιακή λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είτε αυτή προέρχεται από δημόσιο, είτε από ιδιωτικό φορέα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτησή του σχετικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «βάζουμε στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 65 όρους προστασίας του περιβάλλοντος που μέχρι τώρα ποτέ και πουθενά δεν είχαν μπει».

«Το θέμα είναι βαθύτατα ουσιαστικό γιατί κινητοποιεί τη μεγαλύτερη αιρεσιμότητα του νέου επιχειρησιακού προγράμματος 2014 – 2020 και αν δεν έχει εγκριθεί μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία υπάρχει ο κίνδυνος να μην εγκριθεί το νέο πρόγραμμα από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «όλο αυτό τον καιρό δουλεύουμε ασταμάτητα, ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο, και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που καταθέτουμε τέτοιο σχέδιο για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Το πρόγραμμά μας είναι τεκμηριωμένο σύμφωνα με σπονδυλωτή διαδικασία που προάγει μέτρα κυρίως για το ανθρωπογενές στοιχείο της Περιφέρειάς μας και έχει σαφείς άξονες προτεραιότητας» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ότι «η ΣΜΠΕ επιβάλλει κανόνες και αρχές ανάπτυξης όλων των σχεδίων στη λογική της αειφορίας και έρχεται να καλύψει και τα περιβαλλοντικά ελλείμματα των προηγουμένων ετών».

Ειδική αναφορά στο διαγωνισμό της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων έκανε ο κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «εξελίσσεται απροβλημάτιστα και η χρηματοδότησή του με τα 68,5 εκατομμύρια ευρώ και τα 32 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση των ΧΑΔΑ είναι απόλυτα εξασφαλισμένα σε κάθε περίπτωση».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε τέλος στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, για την οποία «δημιουργούμε ειδικό κωδικό στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ενώ καταθέτουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα νοσοκομειακά και κτηνοτροφικά απόβλητα».   

«Φέραμε το θέμα στο συμβούλιο, αν και δεν προβλεπόταν» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης και εισηγήτρια του θέματος κα Κωνσταντίνα Νικολάκου «ως διαδικασία αφύπνισης και συμμετοχής στη διαβούλευση» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ενημέρωσε το σώμα ότι η ΣΜΠΕ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τη διαχειριστική αρχή από τις 6 Μαΐου και ότι η έγκρισή της θα γίνει από την ειδική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου