PYLOS NEWS MESSINIA

Ξεκίνησε και υλοποιείται το “Τουριστικό Πρόγραμμα για το έτος 2014” που αφορά συνταξιούχους από την Ιταλί

touristes suntaksiouxoiΞε­κί­νη­σε και υ­λο­ποι­εί­ται το “Του­ρι­στι­κό Πρό­γραμ­μα για το έ­τος 2014” που α­φο­ρά συν­τα­ξι­ού­χους α­πό την Ι­τα­λί­α, με τα πρώ­τα γκρουπ να έρ­χον­ται Μά­ι­ο και Ι­ού­νιο, ε­νώ έ­πον­ται και άλ­λα τον προ­σε­χή Σε­πτέμ­βριο και Ο­κτώ­βριο, δη­λα­δή ε­πο­χή χα­μη­λής του­ρι­στι­κής πε­ρι­ό­δου. Το­νί­ζει σε α­να­κοί­νω­σή του το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας με­τά α­πό τις ε­πα­φές που εί­χε τον Ο­κτω­βρί­ου 2013 ο Πρό­ε­δρο Δη­μή­τρη Μα­νιά­τη και εκ­προ­σώ­πους Συν­δι­κά­των και Προ­έ­δρων Ορ­γα­νώ­σε­ων Συν­τα­ξι­ού­χων α­πό την Ι­τα­λί­α που εί­χαν ε­πι­σκε­φθεί την Κα­λα­μά­τα.
maniatis7Α­κο­λου­θεί η α­να­κοί­νω­ση του Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Μεσ­ση­νί­ας:
«Σε συ­νέ­χεια της Συ­νάν­τη­σης που εί­χε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την 24η Ο­κτω­βρί­ου 2013 στο Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας με τον Πρό­ε­δρο Δη­μή­τρη Μα­νιά­τη και εκ­προ­σώ­πους Συν­δι­κά­των και Προ­έ­δρων Ορ­γα­νώ­σε­ων Συν­τα­ξι­ού­χων α­πό την Ι­τα­λί­α, συ­νο­δευ­ό­με­νοι α­πό Ι­τα­λούς δη­μο­σι­ο­γρά­φους, σας γνω­ρί­ζου­με ό­τι ξε­κί­νη­σε και υ­λο­ποι­εί­ται ε­πι­τυ­χώς το “Του­ρι­στι­κό Πρό­γραμ­μα για το έ­τος 2014” που α­φο­ρά συν­τα­ξι­ού­χους, με τα πρώ­τα γκρουπ να έρ­χον­ται Μά­ι­ο και Ι­ού­νιο, ε­νώ έ­πον­ται και άλ­λα τον προ­σε­χή Σε­πτέμ­βριο και Ο­κτώ­βριο, δη­λα­δή ε­πο­χή χα­μη­λής του­ρι­στι­κής πε­ρι­ό­δου.
maniatis6Με την ευ­και­ρί­α ε­πί­σκε­ψης τους στην Κα­λα­μά­τα και στο πλαί­σιο ξε­νά­γη­σης τους στο ι­στο­ρι­κό κέν­τρο και στα α­ξι­ο­θέ­α­τα της πό­λης, ε­πι­σκέ­φθη­καν σή­με­ρα το πρω­ί τον Πρό­ε­δρο του Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου για να τον ευ­χα­ρι­στή­σουν που συ­νέ­βα­λε στην υ­λο­ποί­η­ση των εν λό­γω προ­γραμ­μά­των α­πό Ι­τα­λί­α.
Πρέ­πει να α­να­φερ­θού­με στην συμ­με­το­χή και βο­ή­θεια που πα­ρεί­χε ο κ. Θα­νά­σης Ρου­σά­κης, Σύμ­βου­λος Του­ρι­σμού, κα­θώς και στον κ. Σπ. Φλω­ρεν­τιά­δη, ι­δι­ο­κτή­τη του S­U­N­R­I­SE V­I­L­L­A­GE, που με τις πο­λύ κα­λές τι­μές που προ­σέ­φε­ρε βο­ή­θη­σε στην υ­λο­ποί­η­ση του προ­γράμ­μα­τος .
Ε­πί­σης, στην υ­λο­ποί­η­ση των προ­γραμ­μά­των συ­νέ­βα­λε ση­μαν­τι­κά και η κα­τευ­θεί­αν πτή­ση α­πό Μι­λά­νο της R­Y­A­N­A­IR, με­τά α­πό υ­πο­γρα­φή συμ­φω­νί­ας υ­λο­ποί­η­σης της γραμ­μής με το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας.
Ε­πει­δή η δι­εισ­δυ­τι­κό­τη­τα στην πε­ρι­ο­χή μας, στον του­ρι­σμό της τρί­της η­λι­κί­ας εί­ναι πο­λύ χα­μη­λή, εί­ναι με­γά­λη ευ­και­ρί­α ο «ΤΟΥ­ΡΙ­ΣΜΟΣ ΤΡΙ­ΤΗΣ Η­ΛΙ­ΚΙΑΣ» να γί­νει πα­ρά­γον­τας ε­πι­μή­κυν­σης της του­ρι­στι­κής πε­ρι­ό­δου.
Ο του­ρι­σμός τρί­της η­λι­κί­ας στο μέλ­λον θα α­πο­τε­λεί το 24% της παγ­κό­σμιας α­γο­ράς και εί­ναι «ΧΡΥ­ΣΑ­ΦΙ» για τον ελ­λη­νι­κό του­ρι­σμό τα «ΓΚΡΙ­ΖΑ ΜΑΛ­ΛΙΑ».
Εν­δει­κτι­κό των προ­ο­πτι­κών του του­ρι­σμού τρί­της η­λι­κί­ας εί­ναι και το δη­μο­γρα­φι­κό πρό­βλη­μα της Ευ­ρώ­πης, κα­θώς οι συν­τα­ξι­ού­χοι αυ­ξά­νον­ται συ­νε­χώς.
Ε­πει­δή οι η­λι­κι­ω­μέ­νοι εί­ναι πιο ευ­αι­σθη­το­ποι­η­μέ­νοι σε θέ­μα­τα υ­γι­ει­νής Δι­α­τρο­φής για λό­γους υ­γεί­ας, η α­νά­δει­ξη της «Με­σο­γεια­κής Δι­α­τρο­φής» α­πο­τε­λεί συγ­κρι­τι­κό πλε­ο­νέ­κτη­μα για την Μεσ­ση­νί­α, μιας και το Ε­ΠΙ­ΜΕ­ΛΗ­ΤΗ­ΡΙΟ ΜΕΣ­ΣΗ­ΝΙΑΣ συμ­με­τέ­χει στο πρό­γραμ­μα M­E­D­D­I­ET και έ­χει υ­λο­ποι­ή­σει και συ­νε­χί­ζει να υ­λο­ποι­εί δρά­σεις για την δι­ά­δο­ση της ΜΕ­ΣΟ­ΓΕΙΑ­ΚΗΣ ΔΙ­Α­ΤΡΟ­ΦΗΣ.
Ε­πι­πρό­σθε­τα, για την κα­λύ­τε­ρη ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση των ε­πι­σκε­πτών τρί­της η­λι­κί­ας χρει­ά­ζε­ται βελ­τί­ω­ση των υ­γει­ο­νο­μι­κών και συγ­κοι­νω­νια­κών υ­πο­δο­μώντης πε­ρι­ο­χής μας και να δο­θεί ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση σε θέ­μα­τα α­σφά­λειας και προ­στα­σί­ας.
Το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας, ε­πει­δή έ­χει προ­βλέ­ψει την α­νά­πτυ­ξη του Του­ρι­σμού Τρί­της Η­λι­κί­ας (ε­κτός των Ι­τα­λών που υ­λο­ποι­εί­ται το πρό­γραμ­μα και συ­νε­χί­ζε­ται), μέ­σω του γρα­φεί­ου του K­C­VB (Γρα­φεί­ο Υ­πο­δο­χής Συ­νε­δρί­ων, Ε­πι­σκε­πτών και Θε­μα­τι­κού του­ρι­σμού Μεσ­ση­νί­ας) συ­νε­χί­ζει τις προ­σπά­θει­ες για ε­πα­φές με εκ­προ­σώ­πους Συν­δι­κά­των και Ορ­γα­νώ­σε­ων Συν­τα­ξι­ού­χων της Β. Ευ­ρώ­πης.»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου