PYLOS NEWS MESSINIA

Οι Κορωναίοι θέλουν δικό τους δήμαρχο…

Κάποτε Πύλος και Μεθωνοκόρωνα ήταν μια αγκαλιά, αφού εκεί χτυπούσε η οικονομική, πολιτική και αυτοδιοικητική καρδιά της Πυλίας και όχι μόνο. 
 Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σπάνια ένας Κορωναίος πηγαίνει στην Πύλο αφού τα συμφέροντα της Κορώνης έχουν στραφεί στα αστικά κέντρα του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Έλα, όμως, που ο Καλλικράτης οδήγησε τον άλλοτε κραταιό δήμο Κορώνης στην Πύλο. Εκεί αρχίζει και το πρόβλημα και η απαίτηση λύσης. Ποιο είναι το πρόβλημα, ποια είναι η λύση;
Το πρόβλημα είναι ότι η Κορώνη και τα χωριά της αισθάνονται αυτοδιοικητικά απομονωμένοι. Η λύση γι΄ αυτούς είναι η αυτοδιοικητική αναβάθμιση της περιοχής μέσω της εκλογής ενός δημάρχου από την περιοχή της Κορώνης. Κάποιοι το αίτημα αυτό το χαρακτηρίζουν «μικροτοπικίστικες αντιλήψεις» κάποιοι άλλοι «δικαίωση μιας ιστορικής περιοχής». Το πρόβλημα θα το λύσει πιθανόν η ίδια η ζωή. Υπάρχουν, όμως, και δυο πρόσωπα που το σκηνικό αυτό τα προβληματίζει εντονότατα, για διαφορετικούς, όμως, λόγους και ως προς την αφετηρία και ως προς τον τερματισμό.
Ο ένας είναι ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος που πρέπει να συμβιβάσει, για την επανεκλογή του, τα ασυμβίβαστα και να συνθέσει, γι΄αυτό και αναζητάει πρόσωπο ισχυρό από την περιοχή που θα αναβαθμίσει το συνδυασμό του και θα εξαλείψει τους κραδασμούς. Ο δεύτερος είναι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος που κατάγεται από την περιοχή της Κορώνης που πρέπει και το αίτημα να ικανοποιήσει και νικηφόρο συνδυασμό να καταθέσει το κόμμα του, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,.
Εδώ σε θέλω κάβουρα να δεις πως πηδούν τα κάρβουνα λένε οι Μεσσήνιοι σε αυτές τις περιπτώσεις…. 
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου