PYLOS NEWS MESSINIA

Επίσκεψη Αλευρά στην Κορώνη

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας στο έργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στην είσοδο της Κορώνης», παρουσία της Αντιδημάρχου Πύλου – Νέστορος Πελαγίας Λευτάκη και των αναδόχων του , καθώς αυτό ολοκληρώθηκε. Με το παρόν έργο αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά το σοβαρό πρόβλημα των κατολισθήσεων της ευρύτερης περιοχής που εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για τα κτίρια όσο και για τον οδό εισόδου της Κορώνης. Παράλληλα επετεύχθη διαπλάτυνση του καταστρώματος της οδού, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Επίσης, με την επένδυση του πασαλότοιχου με λιθοδομή, το έργο, αν και ογκώδες, προσαρμόστηκε άριστα στο παραδοσιακό τοπίο της Κορώνης και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα έργα της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο «Διευθέτηση ομβρίων υδάτων και εγκαρσίων ρεμάτων στην 9η Ε.Ο. (Τμήμα Βασιλίτσι – Κορώνη)», προϋπολογισμού 620.000 € που χρηματοδοτείται από το ΕΤΑΕΑ (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών). Το έργο ολοκληρώνεται και με αυτό επιλύονται σοβαρά προβλήματα αντιπλημμύρισης στον οικισμό Ασίνης. Επίσης, έγινε επίβλεψη στα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ 2013 και έχουν δημοπρατηθεί εντός του μηνός, τα οποία είναι τα παρακάτω: Συντήρηση του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη προϋπολογισμού 400.000 € που θα περιλαμβάνει και τον κόμβο προς Βασιλίτσι, (περιοχή Γερακάδας). Τη συντήρηση της 13ης Ε.Ο. από Πετριάδες-Φαλάνθη-Καπλάνι-Χωματερό-Νέα Κορώνη (σύνδεση με 9η Ε.Ο.). Αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής Αρτάκι Κορώνης, προϋπολογισμού 150.000 € Επέκταση του μώλου της Κορώνης β΄ φάσης, προϋπολογισμού 1.500.00 €, προκειμένου να προχωρήσουν οι εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου