PYLOS NEWS MESSINIA

Εκδήλωση μνήμης στους Ήρωες Παπαφλέσσα – Αναγνωσταρά πραγματοποιήθηκε στην Πολιανή

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821 Γρηγόριο Δικαίο – Παπαφλέσσα και Χρήστο Κορομηλά – Αναγνωσταρά, διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 11.00, στην Τοπική Κοινότητα Πολιανής, τόπο καταγωγής αυτών των Ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας. Οι εθνικοί αυτοί αγωνιστές θυσιάστηκαν κατά το έτος 1825, ο μεν πρώτος στο Μανιάκι, ο δε δεύτερος στη Σφακτηρία. Τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο προτομών των Ηρώων, κατατέθηκαν στέφανοι και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Εθνικών Ηρώων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ευαγγελία Μαμαλούκου, υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας. Στην συνέχεια ανεκρούσθει ο Εθνικός Ύμνος και κατόπιν αποδώθηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αμφειείς».
Στην εκδήλωση συν τοις άλλοις παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Καλαμάτας για Θέματα Πολεοδομίας – Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημήτριος Πολίτης, ο νέος Διοικητής της 120 ΠΕΑ, ο Διοικητής του 9ου Σ.Π. καθώς και πλήθος κόσμου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου