PYLOS NEWS MESSINIA

Η νέα θέση Αλευρά έχει το δικό της πολιτικό νόημα

Σύ­σκε­ψη – ε­νη­μέ­ρω­ση πα­ρου­σί­α του με­λε­τη­τή για την δη­μι­ουρ­γί­α σταθ­μού με­τα­βα­τι­κής δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των στο Πα­λι­ο­ρο­βού­νι πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Πα­ρα­σκευ­ή το α­πό­γευ­μα στο κα­τά­με­στο α­πό κό­σμο αμ­φι­θέ­α­τρο «Α­λέ­ξαν­δρος Κου­μουν­δού­ρος» στην Κα­λα­μά­τα α­πό τον Δή­μο Οι­χα­λί­ας. Ο ει­δι­κός σε θέ­μα­τα γε­ω­λο­γί­ας, Νι­κό­λα­ος Στάπ­πας ση­μεί­ω­σε ό­τι εμ­φα­νής και σο­βα­ρός κίν­δυ­νος μό­λυν­σης των υ­πό­γει­ων νε­ρών α­πό την ε­πε­ξερ­γα­σί­α σκου­πι­δι­ών στο Πα­λι­ο­ρο­βού­νι δεν υ­πάρ­χει. Τό­νι­σε ό­μως ό­τι η πε­ρι­ο­χή αυ­τή δεν εί­ναι κα­τάλ­λη­λη για μια τέ­τοι­α εγ­κα­τά­στα­ση, δι­ό­τι έ­χει με­γά­λες κλί­σεις και έν­το­νο α­νά­γλυ­φο.
Ο κα­θη­γη­τής, Α­λέ­ξαν­δρος Οι­κο­νο­μό­που­λος, υ­περ­θε­μά­τι­σε για την α­ξι­ο­ποί­η­ση των πα­λι­ών ο­ρυ­χεί­ων της ΔΕ­Η στη Με­γα­λό­πο­λη. Και ως ε­ναλ­λα­κτι­κή λύ­ση πρό­τει­νε την ε­πα­να­λει­τουρ­γί­α της ΜΟ­ΛΑΚ ή την λει­τουρ­γί­α του με­γά­λου δε­μα­το­ποι­η­τή της ΜΟ­ΛΑΚ και η ε­να­πό­θε­ση των δε­μά­των σε χώ­ρους που θα ε­πι­λε­γούν, α­νά­με­σα στους ο­ποί­ους ο­νο­μά­τι­σε τη Μα­ρα­θό­λακ­κα του Τα­ϋ­γέ­του και το πα­λιό λα­το­μεί­ο Κάρ­τσω­να στην Πο­λια­νή. Κα­τά την διά­ρκεια της σύ­σκε­ψης δεν α­πο­φθέ­χθη­καν οι εν­τά­σεις, αλ­λά αυ­τό που κυ­ρι­άρ­χη­σε στην σύ­σκε­ψη ή­ταν η αλ­λα­γή στά­σης στο θέ­μα του Πα­λι­ο­ρο­βου­νί­ου α­πό τον Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πα­να­γι­ώ­τη Α­λευ­ρά. Ο κ. Α­λευ­ράς δή­λω­σε ό­τι τις ε­πό­με­νες ε­βδο­μά­δες η Πε­ρι­φέ­ρεια θα έ­χει ε­πι­λέ­ξει τον α­νά­δο­χο για την ο­λι­κή δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των και σε δι­ά­στη­μα λί­γων μη­νών ο α­νά­δο­χος θα α­να­λά­βει ο ί­διος την ευ­θύ­νη δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των. Βέ­βαι­α η αλ­λα­γή ά­πο­ψης του κ. Α­λευ­ρά ά­φη­σε έκ­πλη­κτους τους πα­ρι­στά­με­νους Δη­μάρ­χους Πα­να­γι­ώ­τη Νί­κα, Στά­θη Α­να­στα­σό­που­λο Δη­μή­τρη Κα­φαν­τά­ρη. Πάν­τως ό­πως ει­κά­ζε­ται η αλ­λα­γή θέ­σης α­πό τον Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη αυ­τή την στιγ­μή α­πο­τε­λεί προ­άγ­γε­λο της υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τας του για τον Δη­μαρ­χια­κό α­ξί­ω­μα του Δή­μου Οι­χα­λί­ας, και τον κα­τη­γο­ρούν για πο­λι­τι­κό και­ρο­σκο­πι­σμό.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου