PYLOS NEWS MESSINIA

"Αγώνας για την ακύρωση της προσπάθειας μεταφοράς των σκουπιδιών"

Του Ηλία Σταυρόπουλου* 
Διαφωνώ με την εγκατάσταση της μονάδας προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι. Διαφωνώ εδώ και μήνες, όταν έμαθα τι ακριβώς πρόκειται να δημιουργηθεί εκεί. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ακριβώς όσα....είχα προβλέψει ότι πρόκειται να γίνουν. Το μόνο που προσθέτει είναι ότι παραδέχεται ότι πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση…
Συντάσσομαι με την άποψη του καθηγητή κ. Οικονομόπουλου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη ΜΟΛΑΚ. Εκτός όλων των τεχνικών παραμέτρων που μας ανέπτυξε ο κ. Οικονομόπουλος, ας σκεφτεί επιτέλους η Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι η εποχή της σπατάλης πέρασε. Ότι υποδομές που έχουν κατασκευαστεί, όπως η ΜΟΛΑΚ και το ΚΔΑΥ δίπλα σε αυτήν, δεν μπορεί να απαξιώνονται και να ξοδεύονται μερικά εκατομμύρια ευρώ για νέες εγκαταστάσεις από τις οποίες θα ωφεληθούν μόνο… αυτοί που θα τις κατασκευάσουν.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες που ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας, ότι η προσπάθειά μας και ο αγώνας μας θα σταματήσει μόλις ακυρώσουμε όλη αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του γενικού γραμματέα και των δημάρχων που εμπλέκονται σε αυτήν, να φέρουν τα σκουπίδια στον τόπο μας και να τα αφήνουν σκουπίδια, αφού τα επεξεργαστούν πάλι στον τόπο μας.
Βέβαια στον αγώνα μας αυτό μας βοηθάει η προχειρότητα αλλά και η αλαζονεία με την οποία αντιμετώπισαν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το θέμα συνολικά. Τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν τόσα όπλα για να τους πολεμήσουμε…
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου