PYLOS NEWS MESSINIA

Διαμαρτύρονται για τα έργα στον «Άγιο Νικόλαο» Κορώνης κάτοικοι της περιοχής

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τα λιμενικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη θέση «Άγιος Νικόλαος», μεταξύ Κορώνης και Βασιλιτσίου, εκφράζουν σε σχετική τους ανακοίνωση κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, «στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κορώνης – Βασιλίτσι, στη θέση Άγιος Νικόλαος, εκτελούνται λιμενικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς κανένας να ξέρει πού θα τελειώσουν. Αποτέλεσμα: καταστροφή του τοπίου, όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στον κοντινό λόφο, που έχουν μετατρέψει σε νταμάρι, αφαιρώντας πέτρινους όγκους για τις ανάγκες του λιμανιού. Άλλες επιπτώσεις της απαράδεκτης αυτής παρέμβασης σε διπλανές παραλίες, δεν μπορούμε να τις ξέρουμε».
Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιας αρχής και δηλώνουν πως «θα αγωνιστούμε για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και την προστασία τους από την επέλαση κάθε λογής “επενδυτών”». Η ανακοίνωση που υπογράφεται από είκοσι άτομα έχει ως αποδέκτες το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρη, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο. Από την πλευρά του, ερωτηθείς σχετικά από το «Θάρρος» ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, ανέφερε πως, όντως, εκτελείται έργο για την κατασκευή μιας «γλίστρας» (για την εύκολη είσοδο και έξοδο σκαφών από το νερό), διαστάσεων 3Χ5, που διαθέτει τις απαραίτητες μελέτες και εγκρίσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και χρηματοδοτείται από τον ομογενή Φιλάρετο Καλτσίδη. Πρόσθεσε δε, πως υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά πρόκειται για δημοτικό έργο που θα χρησιμοποιούν ελεύθερα οι πολίτε
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου