PYLOS NEWS MESSINIA

Σεμινάρια γαστρονομίας για επαγγελματίες της εστίασης


Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας για Μεσσήνιους επαγγελματίες της εστίασης διοργανώνει το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην Costa Navarino.
Σεφ, όπως οι Λευτέρης Λαζάρου, Δόξης Μπεκρής, Χριστόφορος Πέσκιας και Δημήτρης Σκαρμούτσος, δημοσιογράφοι και κριτικοί γεύσης, θα παρουσιάσουν σύγχρονες τεχνικές για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις εστίασης της Μεσσηνίας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, σημείωσε ότι τα σεμινάρια θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους επαγγελματίες εστίασης, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών τους «και την περαιτέρω ανάπτυξη που όλοι μαζί επιδιώκουμε. Τα σεμινάρια θα γίνουν από ανθρώπους επώνυμους στο χώρο. Είναι, λοιπόν, ευκαιρία για τους Μεσσήνιους επαγγελματίες, γιατί σε άλλη περίπτωση ένα τέτοιο σεμινάριο θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα για να το παρακολουθήσουν. Τώρα είναι δωρεάν και είναι δίπλα τους».
Εκ μέρους του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ο διευθυντής του, Ξενοφών Κάππας, παρατήρησε ότι σκοπός είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής Κουζίνας και Διατροφής. «Πρόκειται για το τρίτο μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που συγκέντρωσε συνταγές από τη Μεσσηνία, βράβευσε τις καλύτερες κ.λπ. Το τελευταίο και πιο σημαντικό κομμάτι αφορά στο να περάσουμε πλέον στους ντόπιους επαγγελματίες της εστίασης όλη αυτή την πληροφορία, προκειμένου να πετύχουν μια αναβάθμιση του προϊόντος τους. Παράλληλα, επειδή μιλάμε για Μεσσηνιακή Κουζίνα, θεωρούμε ότι αυτό το πράγμα θα ωφελήσει όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, γιατί περιλαμβάνει προώθηση επίσης των αγροτικών προϊόντων, ανάδειξη δηλαδή της Μεσσηνίας ευρύτερα».
Αναφερόμενος στους εκπαιδευτές, ο κ. Κάππας σημείωσε ότι «θα ακουμπήσουν θέματα από το στήσιμο ενός εστιατορίου μέχρι το στήσιμο ενός μενού, τα κρασιά, τα τοπικά προϊόντα. Μιλάμε για πλήρες σεμινάριο, που καλύπτει όλες τις πτυχές, ώστε ένας επαγγελματίας να αναβαθμίσει το προϊόν του, για να πετύχουμε μια μεσσηνιακή ταυτότητα ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Από το προσφερόμενο προϊόν μέχρι την προσφερόμενη υπηρεσία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι (οι εκπαιδευτές), εξαιτίας του σεμιναρίου, έχουν ασχοληθεί ειδικότερα με το θέμα της μεσσηνιακής κουζίνας και διατροφής. Έχουν πάρει στα χέρια τους όλο το υλικό των προηγούμενων φάσεων του προγράμματος ανάδειξης και καθιέρωσης της μεσσηνιακής κουζίνας και το έχουν μελετήσει, προκειμένου να προσαρμόσουν και τις εισηγήσεις τους».
Το πρόγραμμα και τα ονόματα των εισηγητών των σεμιναρίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: www.kalamatacvb.gr & www.messinianchamber.gr. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται τις ώρες 09:30 - 17:00, στο συνεδριακό House of Events (Navarino Dunes, Costa Navarino), υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα, των Χρυσών Σκούφων και του ΙΙΕΚ Καλαμάτας Ορίζων.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 27210 62218, 62229 (φαξ) και 27210 28353.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου