PYLOS NEWS MESSINIA

Αρωματικά ελαιόλαδα με διακρίσεις

Είναι κλεισμένα σε μιά συσκευασία γιά βραβείο. Το περιεχόμενο, βέβαια, έχει ήδη βάλει πλώρη γιά διεθνή καριέρα... Ο λόγος γιά τα τρία αρωματικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς Iliada (με γεύσεις πορτοκαλιού, τρούφας και βασιλικού) που ξεχώρισαν διεθνώς στην παγκόσμια έκθεση SIAL που έγινε πριν λίγον καιρό στο Παρίσι, μπαίνοντας στον κατάλογο των καινοτόμων προιόντων "Sial Innovation". Μάλιστα, το ελαιόλαδο με πορτοκάλι και το ελαιόλαδο με τρούφα είχαν διακριθεί και στα φετινά Great Taste Awards, κερδίζοντας δύο και ένα αστέρι αντίστοιχα. Τα δοκιμάσαμε και μας κατέκτησαν με τα γνήσια αρώματα και τους πετυχημένους συνδυασμούς τους. Αυτό με τον βασιλικό μυρίζει πράσινη ελιά με φρεσκοκομμένο βασιλικό και στο στόμα ο βασιλικός, σε συνδυασμό με το φρουτώδες ελαιόλαδο βγάζει πικάντικες, ελαφρά πικρές νότες και ωραία επίγευση. Ιδανικό γιά κάθε σαλάτα, ενώ λίγες σταγόνες ωμού θα δώσουν έξτρα γεύση σε ένα ζυμαρικό με σάλτσα ντομάτας και όχι μόνο…
Το πορτοκάλι μυρίζει φρεσκοστυμμένο χυμό και στο στόμα βγάζει τα αρώματα των αιθέριων ελαίων της φλούδας του. Δένει εξαιρετικά με το ελαιόλαδο σ' ένα σύνολο ισορροπημένο, με γευστική πικρίλα στην επίγευση και θα δώσει άλλη διάσταση σε σαλάτες και ψητά λαχανικά. Το άρωμα της τρούφας επικρατεί στη μύτη και στο στόμα στο εθιστικό "ελαιόλαδο με τρούφα", με νότες από φρέσκο τσάγαλο: γιά ζυμαρικά, ριζότο, βραστή πατάτα ενώ λίγες σταγόνες στο τέλος θα απογειώσουν κι ένα ψητό φιλέτο. Η SIAL είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια Εκθεση τροφίμων και ποτών, γίνεται κάθε δύο χρόνια και παρουσιάζει ό,τι νεότερο και πρωτοποριακό υπάρχει στην παγκόσμια αγορά, επιλέγοντας και βραβεύοντας τα πιό ενδιαφέροντα καινοτόμα προιόντα. Μέσα στα 403 προιόντα που επελέγησαν γιά τη διάκριση SIAL Innovation στη φετεινή Εκθεση ήταν και τα τρία αρωματικά ελαιόλαδα της σειράς Iliada της μεσσηνιακής εταιρίας Agrovim, γνωστής γιά την ποιότητα των οργανικών και συμβατικών ελαιλολάδων και προιόντων ελιάς που παράγει. Εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της σε περίπου 35 χώρες. Το ε.π. ελαιόλαδο Iliada παράγεται από κορωνέικη ελιά, που μαζεύεται με το χέρι στις πλαγιές του Ταϋγέτου από Νοέμβρη έως και Γενάρη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου