PYLOS NEWS MESSINIA

Ζωντάνεψε η Κεντρική Αγορά της Μεσσηνίας


Της Μαρίας Νίκα

Τελευταίο Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα το χθεσινό, οπότε «πήρε ζωή» η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας. Έστω πιο συγκρατημένα από άλλες χρονιές, ο κόσμος ψώνισε για το γιορτινό τραπέζι. Κρεοπώλες και παραγωγοί δήλωσαν στο «Θ» ικανοποιημένοι από την κίνηση, αν και υπήρξε επίσης η άποψη ότι με μία ή δύο καλές μέρες δε σώζεται η κατάσταση.
Σε πρώτο πλάνο η γαλοπούλα, της οποίας η τιμή χθες κυμαινόταν στα 8,50 με 8,80 ευρώ το κιλό, φτάνοντας το πολύ μέχρι τα 9,00.
Νίκος Μπατάγιας
«Ένα τσακ πιο κάτω»
«Η κίνηση έχει ξεκινήσει. Ικανοποιητική είναι σήμερα, ενώ οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα και ακόμη πιο κάτω. Ο κόσμος ψωνίζει λίγο απ’ όλα. Γαλοπούλα μισή φέτος. Παίρνουν κάπως λιγότερη ποσότητα. Ένα τσακ πιο κάτω. Όμως, ο Έλληνας θα ψωνίσει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι».
Θεόδωρος Χριστόπουλος
«Αρκετά ικανοποιητικά»
«Ο κόσμος αγοράζει ποικιλία κρεάτων. Αρκετά ικανοποιητικά δουλέψαμε σήμερα. Σίγουρα, λόγω κρίσης, είναι ελαφρώς πιο περιορισμένα τα ψώνια. Έχουμε, βέβαια, ακόμη την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα δούμε. Οι τιμές, πάντως, την τελευταία πενταετία είναι παγιωμένες».
Γρηγόρης Ζέλης
«Ανεβαίνει ο κόσμος στην Αγορά»
«Έχει ξεκινήσει η κίνηση πολύ ικανοποιητικά, από χθες ανεβαίνει ο κόσμος στην Αγορά. Οι τιμές είναι περσινές, τα κρέατα όλα σφαγείου Καλαμάτας, ελληνικά. Ο κόσμος αγοράζει γαλοπούλα, αλλά και αρνί και μοσχάρι. Απ’ όλα παίρνουν. Οι πιο πολλές γαλοπούλες πάνε για γεμιστές, κάποιοι προτιμούν κομμάτια. Η κρίση δεν έχει επηρεάσει αυτόν τον τομέα, ειδικά για τις γιορτές ψωνίζει ο κόσμος» μας είπε ο Γρηγόρης Ζέλης από το κρεοπωλείο «Κουκουβίνος».
Βασιλική Κατσίρα
«Μια μέρα δε σώζει την κατάσταση»
«Σήμερα ξεκίνησε η κίνηση, καλά είναι, αλλά με μια μέρα και με δύο, δε σώζεται η κατάσταση. Γιατί, γενικά, ο κόσμος θέλει να ψωνίσει, αλλά δεν έχει χρήματα. Δε βγαίνει, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Οπότε προτιμά να πληρώσει αυτά που πρέπει οπωσδήποτε, όπως χαράτσια, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ενοίκια, το ένα το άλλο, και μετά κοιτάζει το φαγητό και τα υπόλοιπα. Ο εμπορικός κόσμος περνάει πιστεύω πολύ μεγάλη κρίση. Οι τιμές είναι 5 - 6 χρόνια οι ίδιες, όπου μπορούμε έχουμε μειώσει κιόλας. Επίσης, άμα έρθει, για παράδειγμα, μια γιαγιούλα ή ένας πολύτεκνος, θα τους κάνουμε καλύτερη τιμή, για να μπορέσουν όλοι να φτιάξουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους».
Κώστας Παναγιωτόπουλος
«Είμαστε ευχαριστημένοι»
«Πολύ ικανοποιητική η κίνηση, είμαστε ευχαριστημένοι. Παρά την κρίση, ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Αυτό είναι ένα ευχάριστο μήνυμα, μακάρι να συνεχιστεί έτσι. Ο κόσμος προτιμά γαλοπούλα, αρνάκι, κατσικάκι, χοιρινό. Οι τιμές είναι σταθερές, το χρήμα είναι που δυσκολεύει τον κόσμο».
Δημήτρης Γαλανάκης
«Ο καινούργιος δρόμος θα βοηθήσει»
«Σήμερα υπάρχει αρκετή ζωντάνια στην αγορά. Αναμενόμενο ήταν, είναι και Σάββατο. Θεωρούμε ότι και αύριο θα συμπληρώσει ο κόσμος τα ψώνια του, ενώ θα έρθουν και οι σταθεροί μας πελάτες. Αλλά πιστεύουμε ότι η κορύφωση θα είναι αύριο Δευτέρα και ίσως βοηθήσει ο καινούργιος δρόμος, που δόθηκε σε κυκλοφορία, για να κατέβει κόσμος. Παίζει μεγάλο ρόλο, είναι η ψυχολογία του ταξιδιώτη που θα έρθει πιο ξεκούραστα από την Αθήνα. Όσο για τιμές, έχουμε να αλλάξουμε ταμπέλες από το 2008» παρατήρησε ο Δημήτρης Γαλανάκης, πρόεδρος και του Σωματείου Κρεοπωλών Καλαμάτας. Ενώ κατέληξε: «Ο κόσμος ας ψωνίσει απ’ όπου θέλει, αλλά να προσέξει να αγοράσει καλά πράγματα, ποιοτικά».
Κώστας Κασκούτης
«Ο κόσμος ψώνισε»
«Σήμερα, από το πρωί, ο κόσμος ψώνισε καλά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και τα κηπευτικά κινήθηκαν», μας είπε ο παραγωγός Κώστας Κασκούτης, ο οποίος χθες είχε στον πάγκο του ελιές, πορτοκάλια και μανταρίνια.
Δημήτρης Τσαούσης
«Καλύτερα από άλλες μέρες»
«Έχει κίνηση σήμερα, λόγω Χριστουγέννων. Από τις άλλες μέρες είναι κάπως καλύτερα» σημείωσε ο παραγωγός αγροτικών προϊόντων, Δημήτρης Τσαούσης. «Κρίση υπάρχει, ψάχνει ο κόσμος να βρει τα φθηνά πράγματα, τις χαμηλές τιμές. Δυσκολεύονται οι άνθρωποι, δεν ψωνίζουν άνετα όπως άλλα χρόνια».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου