PYLOS NEWS MESSINIA

Το χαλάζι έριξε όλο τον λιόκαρπο στο Χανδρινού

Απόγνωση έχει κυριεύσει τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής Χανδρινού, στην Πυλία, λόγω της μεγάλης ζημιάς που προκάλεσε η χαλαζόπτωση. Οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους… 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί τον ΕΛΓΑ να εξατομικεύσει άμεσα τη ζημιά και να αποζημιώσει τους πληγέντες για το σύνολο της καταστροφής ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στη μνημονιακή πολιτική που ξεκληρίζει χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανδρινού τονίζονται τα εξής: «Εχθές, Κυριακή 9 Δεκέμβρη, αργά το απόγευμα, ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή μας. Βρισκόμαστε σε περίοδο με τον καλύτερο ελαιόκαρπο έτοιμο επάνω στα γεμάτα δέντρα για την συγκομιδή. Το φως του ήλιου μας έδειξε μία εικόνα καταστροφής και απόγνωσης μπροστά στο γενικευμένο κλίμα ισοπέδωσης της κοινωνικής μας αξιοπρέπειας τα τελευταία χρόνια. Η παραγωγή της ελιάς αφού πρώτα επλήγη από την ανομβρία και τον δάκο, τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται και από την κακοκαιρία. Οι ζημιές από το χαλάζι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 50% της παραγωγής. Εκτός όμως από τον καρπό που έπεσε στο έδαφος και χάθηκε οριστικά, μεγάλη ζημιά έχει υποστεί και ο καρπός που έμεινε στα δέντρα και ο οποίος θα αλλοιωθεί. Μόνη λύση πλέον ο ΕΛΓΑ, από τον οποίο περιμένουμε την άμεση αξιολόγηση της ζημιάς και την αποζημίωσή μας στο εκατό τις εκατό. Σημειώνουμε πως και οι αγρότες της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα βαρβαρότητας που φέρνουν τα απανωτά μνημόνια και τα μέτρα της κυβέρνησης. Μέτρα που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την αντιαγροτική πολιτική και οδηγούν πιο γρήγορα στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειες».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου