PYLOS NEWS MESSINIA

Τατούλης κατά απόντος Πετράκου για στερεά απόβλητα


"Δεν ξεχνάει" με τίποτα το Θανάση Πετράκο (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, που έγινε βουλευτής το καλοκαίρι και έδωσε τη θέση του στο Νίκο Πατσαρίνο) ο Περιφερειάρχης, καθώς και τις πολιτικές τους κόντρες και όχι μόνο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Επιτιθέμενος σήμερα κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και την συζήτηση για την διαχείριση στερεών αποβλήτων στους Βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ για σχετική ερώτηση τους στη Βουλή, αναφέρθηκε επανειλημμένα στον απόντα Θανάση Πετράκο, ενώ τον κατονομάζει και στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας. 

"Τελείωσε το παραμύθι αυτό με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ερώτηση τους στο Κοινοβούλιο θέτουν σε κίνδυνο ένα διεθνή διαγωνισμό σε βάρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της", είπε ο Π. Τατούλης και αναρωτήθηκε: "Καλούν τους Υπουργούς να παρέμβουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, να μας νουθετήσουν, αυτή είναι η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία;".

Για να προσθέσει: "Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την νομιμοποίηση να επιβάλει το δικό του πρόγραμμα. Ο Πελοποννησιακός λαός με εμάς σύναψε το συμβόλαιο αυτό. Δεν λειτουργούμε με φοβικά σύνδρομα, αλλά πιστεύουμε στην καλή συνεργασία όλων των θεσμών, κάτω όμως από τη λογική της διάκρισης των αρμοδιοτήτων".

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με την συμπεριφορά τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου θέτουν σε κίνδυνο ένα διεθνή διαγωνισμό σε βάρος των πολιτών του τόπου


"Τελείωσε το παραμύθι αυτό με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ερώτηση τους στο Κοινοβούλιο θέτουν σε κίνδυνο ένα διεθνή διαγωνισμό σε βάρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σχολιάζοντας την σχετική ενέργεια των επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι ύποπτα τα κίνητρα τους την δεδομένη στιγμή" σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι "εμείς δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, εμάς ψήφισε ο λαός της Πελοποννήσου να κυβερνήσουμε τον τόπο και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την νομιμοποίηση να επιβάλει το δικό του πρόγραμμα. Ο Πελοποννησιακός λαός με εμάς σύναψε το συμβόλαιο αυτό. Δεν λειτουργούμε με φοβικά σύνδρομα, αλλά πιστεύουμε στην καλή συνεργασία όλων των θεσμών, κάτω όμως από τη λογική της διάκρισης των αρμοδιοτήτων".

Με το πρόγραμμά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει την καλύτερη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "με την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντική προσέγγιση" και πρόσθεσε ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα στο διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί ευρωπαϊκή οδηγία η οποία οφείλει να εφαρμόζεται καθολικά πλέον.  

"Καλείτε τους Υπουργούς να παρέμβουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, να μας νουθετήσουν, αυτή είναι η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία;" αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του τέως Περιφερειακού Συμβούλου και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Πετράκου.

"Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη στη διαχείριση του ζητήματος και δεν συμμετέχω σε κανένα στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία υπόνοια παρέμβασης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη του διαγωνισμού. Η ερώτηση των βουλευτών που αναφέρεται σε πράγματα που δεν ευσταθούν όμως μπορεί να αποτελέσει παρέμβαση με τα υπονοούμενα που αφήνει να αιωρούνται, και αυτό το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν την ερώτηση. Και αυτό είναι ύποπτο για τα κίνητρα που το καθορίζουν κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου