PYLOS NEWS MESSINIA

Συνάντηση Αναστασόπουλου- Τσαυτάρη

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, προκειμένου να συζητήσει το θέμα παραχώρησης χρήσης εκτάσεων στις Τοπικές Κοινότητες Εύας και Αβραμιού για τη δημιουργία Ελαιοκομικού Περιβαλλοντικού Πάρκου και Θεματικού Πάρκου Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών αντίστοιχα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών που έχουν ξεκινήσει με το υπουργείο από τον Ιούνιο του 2011 και σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης με τον ίδιο τον υπουργό.
 Στις 24 Οκτωβρίου κατατέθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης, το Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, φάκελος τεκμηρίωσης σκοπιμότητας παραχώρησης χρήσης των κτημάτων αυτών, όπως είχε δεσμευθεί ο δήμαρχος να πράξει στην προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Τσαυτάρη στις 19 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος ανέλυσε το περιεχόμενο του φακέλου και ζήτησε στον υπουργό να επέμβει, ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση των κτημάτων στο Δήμο Μεσσήνης και να αξιοποιηθούν προς όφελος της γεωργίας, της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού. Ο υπουργός απάντησε ότι το υπουργείο εκπονεί στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, με βασικό κριτήριο να κρατήσει στην κυριότητά του μόνο τα άκρως απαραίτητα για επιστημονικούς και ερευνητικούς λόγους ακίνητα. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης των ανωτέρω κτημάτων για να υλοποιηθούν τα σχέδια του Δήμου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου