PYLOS NEWS MESSINIA

Costa Navarino - O τουρισμός της ... ελιάς !

Το ξενοδοχείο διαθέτει τους δικούς του ελαιώνες που αποτελούνται από 6.000 ελαιόδεντρα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η κρίση. Η Ελλάδα είναι και ένας ταξιδιωτικός προορισμός που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ξένα δημοσιεύματα που αυτή τη φορά παρουσιάζουν τη χώρα μας ως τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά όλο το ταξίδι της ελιάς από το δέντρο στο ελαιοτριβείο. Παράλληλα, οι προσπάθειες μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, που έχει εστιάσει σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, μάς δείχνει τις προοπτικές που ανοίγονται για τον τουρισμό στη χώρα μας όταν δει κανείς τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.
 Και η περίπτωση του Costa Navarino μάς προσφέρει ένα χειροπιαστό παράδειγμα για το πώς μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες. Το Costa Navarino λοιπόν, που βρίσκεται στη Μεσσηνία, δεν είναι αποκομμένο από τις τοπικές αγροτικές δραστηριότητες. Αντίθετα μάλιστα προωθεί με κάθε ευκαιρία τη μεγάλη ελαιοκομική παράδοση της περιοχής, εντάσσοντάς την με διάφορους τρόπους μέσα στη λειτουργία του, αλλά και στη φιλοξενία που προσφέρει στους επισκέπτες του. Το ξενοδοχείο διαθέτει τους δικούς του ελαιώνες που αποτελούνται από 6.000 ελαιόδεντρα. Η συγκομιδή του καρπού γίνεται με το χέρι και οι επισκέπτες της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας μπορούν να πάρουν μέρος σε όλη τη διαδικασία από το χωράφι μέχρι το ελαιοτριβείο. Στη συνέχεια μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα που έχουν τη σφραγίδα του Κόστα Ναβαρίνο και έχουν διακριθεί για την υψηλή τους ποιότητα. Η προσπάθεια αυτή αξίζει να βρει κι άλλους μιμητές, καθώς δημιουργεί ένα νέο τουριστικό προϊόν με ιδιαίτερη δυναμική.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου