PYLOS NEWS MESSINIA

Στους δρόμους πάντα εργαζόμενοι και επαγγελματίες

Κλειστά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, όπως και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Μπαζίγος. 
Επαγγελματοβιοτέχνες
Όπως ανέφερε ο κ. Μπαζίγος, «πιεζόμαστε από τη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και της τρόικας», για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ανταπεξέλθει αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά δεν εξαρτάται από αυτήν.
Κατά τον ίδιο, θα πρέπει να επιβληθούν κάποιες καταστάσεις, αναφέροντας ότι δε θα πρέπει να εγκριθεί η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά καταστήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο επαγγελματίας θα φορολογείται με 35% για κάθε απόδειξη, καθιστώντας έτσι πολύ δύσκολη την επιβίωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Αξίωσε την άμεση ανάκληση αυτών των μέτρων και να μείνει το αφορολόγητο στο ύψος των 5.000 ευρώ.
Παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μέσα σε δύο χρόνια έκλεισαν περισσότερες από 150.000 επιχειρήσεις, αφήνοντας στο δρόμο 250.000 άνεργους.
Ακολούθως, ανέφερε: «Η απεργία δεν έχει νόημα να γίνεται για μια ημέρα, αλλά αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας, που πρέπει να ακουστεί. Θα μεσολαβήσουν και άλλες διαμαρτυρίες, που θα φτάσουν έως και τη στάση πληρωμών. Μόνο έτσι θα καταλάβουν και μόνο έτσι ίσως κατορθώσουμε κάτι».
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε δυσβάστακτα τα νέα μέτρα, που δεν μπορεί να σηκώσει η πλάτη κάθε επιχειρηματία, ενώ σημείωσε πως είναι καλύτερο για τον κάθε Έλληνα η παραμονή στο ευρώ από την επιστροφή στη δραχμή. «Κάνουμε υπομονή να δούμε ποια θα είναι τα νέα μέτρα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η αυριανή κινητοποίηση γίνεται ταυτόχρονα με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Εμπορικός Σύλλογος 
Από την πλευρά της, η κα Λίλιαν Ψηλάκη επισήμανε πως η φορολόγηση με 35% και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου οδηγούν στο κλείσιμο της μιας από τις τρεις επιχειρήσεις που έχουν απομείνει να λειτουργούν.
Επισήμανε πως η χώρα μας έχει πολύ υψηλό ποσοστό φόρων σε σχέση με την Ευρώπη, σημείωσε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής δε θα επιτευχθεί με την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης, αλλά με την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, ενώ πρόσθεσε πως οι γνωστοί της κυβέρνησης έθεσαν θέμα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
Μίλησε στη συνέχεια για τις αποφάσεις που έλαβε ο κλάδος, να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και αντιπροσωπεία του να πάρει μέρος στη συγκέντρωση των εμπόρων στην Αθήνα, με δωρεάν μετακίνηση και επιστροφή, να τοποθετήσει σχετικές αφίσες στα καταστήματα, ενώ ζήτησε από τους καταναλωτές να μη διαθέσουν την ημέρα εκείνη ούτε ένα ευρώ για αγορές. «Ο εμπορικός κόσμος δε θα γονατίσει. Όλοι θα αγωνιστούμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας, να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας», σημείωσε καταλήγοντας.

Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Χαιρετισμό συμπαράστασης απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τα αιτήματα και θα προσπαθήσει να τα ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.   
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου