PYLOS NEWS MESSINIA

Η Υγεία ήταν το μέσο για να γίνουν πλουσιότεροι κάποιοι πολιτικοί

Την άποψη ότι ο χώρος της υγείας λειτούργησε για κάποιους πολιτικούς ως μέσο για να γίνουν δημοφιλέστεροι ή και πλουσιότεροι εξέφρασε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας Μανώλης Αγγελάκας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Aχελώος tv, ο κ. Αγγελάκας, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να μειωθεί η τιμή του φαρμάκου ώστε να επιτευχθεί συνολική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Οπως εξήγησε, σήμερα γίνεται μια προσπάθεια να ανέβει η χρήση των γενοσήμων στην Ελλάδα για την επικράτηση ομαλών συνθηκών στην φαρμακευτική αγορά, ενώ πρόσθεσε ότι η επιθυμητή εξοικονόμηση και η ύπαρξη της εγχώριας παραγωγής δεν θα επηρεάσουν την διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτικά φάρμακα. «150 εκατ. ευρώ θα προκύψουν από τη συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, αν δεν προχωρήσουμε σε φθηνό φάρμακο οι εγχώριες εταιρίες θα κλείσουν καθώς δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τον ανταγωνισμό», συνέχισε ο κ. Αγγελάκας. Επίσης ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ ανέφερε πως «στο χώρο του φαρμάκου γινόταν πάρτι, η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ήταν εξωπραγματική με το πανάκριβο σκεύασμα να είναι μονόδρομος, είναι αδύνατον μια χώρα 11 εκατ. κατοίκων να έχει 6,8 δισ. φαρμακευτική δαπάνη. Η ιστορία ξεκίνησε από το 2005, όταν οι μεγάλες εταιρίες έστρεψαν την συνταγογράφηση στα νέα και καινοτόμα προϊόντα, τα οποία ήταν πανάκριβα με αποτέλεσμα οι γιατροί σε μια σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρίες να προωθούν αυτά τα νέα προϊόντα, ξεχνώντας τα παλιά και δοκιμασμένα φάρμακα».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου