PYLOS NEWS MESSINIA

Οι επαγγελματίες ζητούν άμεση μείωση ΦΠΑ

Τεράστιες επιπτώσεις στον κλάδο της εστίασης θα έχει η συνέχιση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 23%, σύμφωνα με τα λεγόμενα επαγγελματιών της Καλαμάτας στο «Θάρρος».
Ήδη, από την αλλαγή του ΦΠΑ από 13% σε 23%, έχουν προκύψει μύρια όσα προβλήματα. Πιο «κερδισμένοι» είναι όσοι διατηρούν οικογενειακές
επιχειρήσεις, χωρίς να απασχολούν πολλά άτομα ως υπαλληλικό προσωπικό. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, χάνει το κράτος ασφαλιστικές εισφορές. Από την άλλη, μπορεί όταν κάποιος απασχολεί υπαλληλικό προσωπικό να ωφελείται το κράτος, αλλά αδειάζει ευκολότερα η τσέπη του, που είναι ήδη άδεια, με τις αυξήσεις στην πρώτη ύλη και τις λοιπές υποχρεώσεις. 

Αντιλαμβάνεστε τι μείγμα βγαίνει υπό αυτές τις συνθήκες και πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα στον κλάδο, που προσπαθεί, όπως μας επισήμαναν, να επιβιώσει, μειώνοντας όσο περισσότερο μπορεί το ήδη μειωμένο κέρδος.

Γ. Αθανασόπουλος
Ο Γ. Αθανασόπουλος από το εστιατόριο «Ρολλά» επισήμανε πως το 23% του ΦΠΑ έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, με τη μείωση των θέσεων εργασίας να περιλαμβάνεται σε αυτές. Κατά την προσωπική του άποψη, «όσοι σκέφτονται αυτές τις πρωτότυπες αυξήσεις, να αγοράζεις με 13% και να πουλάς με 23%, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία στην ηλιθιότητα.
Οι περισσότεροι εστιάτορες έχουμε ήδη αφομοιώσει την αύξηση αυτή, που δεν πιστεύω πως έχει προστεθεί στην τελική τιμή, καθώς, σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας μας θα είχε χάσει την πελατεία του».
Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, οι περισσότεροι από τους πελάτες θεωρούν πως οι εστιάτορες εισπράττουν το ΦΠΑ που αυξήθηκε, ενώ οι επαγγελματίες μειώνουν το κέρδος για να κρατήσουν την πελατεία και να υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά.
Ο ίδιος προεκλογικά πίστεψε στις εξαγγελίες για τη μείωση του ΦΠΑ στο αντικείμενό του, αλλά και ότι χρειαζόταν κάποιο διάστημα για να υλοποιηθούν όσα εξαγγέλθηκαν: «Θα πρέπει να γίνει κάτι και σύντομα. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας. Η κατάσταση δυσκολεύει καθημερινά και είναι άγνωστο μέχρι πού θα φτάσουν οι αντοχές μας».
Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε ως ιδανική περίπτωση να έχει κάποιος ιδιόκτητο χώρο και να λειτουργεί το εστιατόριο ως οικογενειακή επιχείρηση. Αν κάποιος δεν έχει τόσο μεγάλη οικογένεια για να λειτουργήσει το εστιατόριο και απασχολεί προσωπικό, με το ΦΠΑ στο 23% μειώνει τις θέσεις εργασίας, αλλά και διαπραγματεύεται με τους εργαζόμενους για το μισθό τους.
Εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι μάλλον ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά, από πρόθεση, για να μην καταφέρει κανείς να τον περάσει. 
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου