PYLOS NEWS MESSINIA

Κρούσματα παράνομης υλοτομίας στη Μεσσηνία

Image

Ιδιαίτερα αυξημένα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι φέτος τα κρούσματα παράνομης υλοτομίας που καταγράφονται στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δασαρχείου και του δασάρχη Σπύρου Κατσίποδα.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό θα γν
ωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ρυθμιστική απόφαση για το πότε και ποιοι μπορούν νόμιμα να προμηθευτούν ξυλεία για ατομική χρήση από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου από το Δασαρχείο συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη υλοτομία (περίπου 25 τόνους ξύλων) στην περιοχή της Χρυσοφόρας, ενώ συνεχώς καταγράφονται μικρότερα κρούσματα.

Λαθροϋλοτομία
Σύμφωνα με τον κ. Κατσίποδα, από τον Ιούνιο έως και τώρα υπάρχουν οκτώ κρούσματα λαθροϋλοτομίας. Αυτά έχουν καταγραφεί, εκτός του δάσους του Ταϋγέτου, σε δασικές εκτάσεις και παραποτάμιες ζώνες στην κεντρική Μεσσηνία και την Πυλία.
Οι δύο μεγάλες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί από το Δασαρχείο είναι στην περιοχή της Δάφνης, όπου εντοπίσθηκαν σωρευμένα ξύλα, περίπου 20 τόνων, τα οποία κατασχέθηκαν, αλλά και στη Χρυσοφόρα με τους 25 τόνους. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η παράνομη υλοτομία αφορούσε από 2 έως 5 τόνους. Η τελευταία φορά που βεβαιώθηκε τέτοια παράβαση ήταν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Λυκόδημου. Τα δε ξύλα που κατάσχονται βγαίνουν σε δημοπρασία.
Αν το αδίκημα αφορά ξυλεία κόστους κάτω των 600 ευρώ, τότε με τις τελευταίες αλλαγές του νόμου πρόκειται για πταίσμα, ενώ από εκεί και πάνω για πλημμέλημα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δασικοί υπάλληλοι βρίσκουν σωρευμένα ξύλα, τα οποία κάποιοι έχουν κόψει ώστε να τα μεταφέρουν κάποια στιγμή.
Μάλιστα, ο κ. Κατσίποδας ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων της υπαίθρου, καλώντας τους, αν βλέπουν αυτοκίνητα να φορτώνουν ξύλα, να ειδοποιούν το Δασαρχείο, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, από το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Παράλληλα, εκτελούνται περιπολίες σε διάφορες περιοχές.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου