PYLOS NEWS MESSINIA

Καλαμάτα, Βέργα, Ασπρόχωμα και Γιαννιτσάνικα έχουν πλούτο

Τις περιοχές που έχουν την έδρα τους οι 50 φορολογούμενοι που δήλωσαν τα περισσότερα εισοδήματα στην Εφορία το οικονομικό έτος 2011 έφεραν χθες στο φως της δημοσιότητας «ΤΑ ΝΕΑ».
Οι «χρυσές» διευθύνσεις βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Αττική. Εντύπωση προκαλεί, όμως, το γεγονός ότι στο τοπ 50 των φορολογικών ρετιρέ περιλαμβάνονται η Μεγαλόπολη και η Καλαμάτα. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα οι πλουσιότεροι κάτοικοι βρίσκονται στα όρια της πόλης, στη Βέργα, το Ασπρόχωμα και τα Γιαννιτσάνικα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, όσον αφορά στην περιφέρεια, από τα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) προκύπτει ότι οι πόλεις της Πελοποννήσου και όχι η συμπρωτεύουσα φιλοξενούν κάποιους από τους πλούσιους φορολογομένους.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο «Θ», το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 20.202 ευρώ, ποσό το οποίο φτάνει από το νομό μας μόνο η Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας. Ειδικότερα, από τις 37.370 φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν, ο μέσος όρος του οικογενειακού εισοδήματος φθάνει στα 20.059,82 ευρώ.
Στον υπόλοιπο καλλικράτειο Δήμο οι αριθμοί έχουν ως εξής: Δημοτική Ενότητα Άριος, 464 δηλώσεις - 13.749,38 ευρώ. Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, 2.674 δηλώσεις- 11.784,50 ευρώ. Δημοτική Ενότητα Θουρίας, 464 δηλώσεις - 13.749,38 ευρώ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου