PYLOS NEWS MESSINIA

Προσπάθεια για άνοδο στην τιμή της σταφίδας ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ

Καλύτερη τιμή από την περσινή θα προσπαθήσει να δώσει και φέτος η ΣΚΟΣ για τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα. Ο πρόεδρός της, Γεράσιμος Καλλιμώρος και ο διευθύνων σύμβουλος, Θανάσης Σωτηρόπουλος, σε ημερίδα που διοργάνωσε προχθές βράδυ η ΕΑΣ Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα» της Μεσσήνης, σημείωσαν ότι με βάση το 1,25 (η μακιναρισμένη), όπου έφτασε η τιμή πέρυσι, φέτος γίνονται προσπάθειες για νέα αύξηση.
Οι δύο εκπρόσωποι της ΣΚΟΣ πρόσθεσαν ότι ακόμη δεν μπορούν να δώσουν συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο το πρώτο πενθήμερο του Σεπτέμβρη θα ανακοινωθούν οι τιμές.
Κάλεσμα για συγκέντρωση
Ο κ. Καλλιμώρος σημείωσε ότι στόχος της ΣΚΟΣ είναι να συνεργαστεί πιο εντατικά με τις Ενώσεις που συγκεντρώνουν το προϊόν, ώστε η σταφίδα να μεταποιηθεί από συνεταιριστικά εργοστάσια. «Μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό που έχουμε κερδίσει μέχρι φέτος, τη συνεχή άνοδο των τιμών. Αν η πλειοψηφία της παραγόμενης σταφίδας δε μεταποιείται μέσα από τα συνεταιριστικά εργοστάσια, δεν έχουμε το εργαλείο, τον τρόπο να λειτουργούμε παρεμβατικά στην τιμή του παραγωγού».
Ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ κάλεσε τους σταφιδοπαραγωγούς να συνεργαστούν με την ομάδα παραγωγών της ΕΑΣ Μεσσηνίας, ώστε να συγκεντρωθεί περισσότερη σταφίδα από πέρυσι. «Είναι πολύ σημαντικό να μας στηρίξετε, να στηρίξετε τον εαυτό σας» είπε.
Παρατήρησε ότι, όπως για όλες τις εταιρείες, και για τη ΣΚΟΣ φέτος η κατάσταση είναι δύσκολη στον τραπεζικό τομέα και στο θέμα της ρευστότητας, γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία, και συμπλήρωσε ότι η ΣΚΟΣ θα ενημερώνει τους παραγωγούς για κάθε κίνηση που γίνεται. «Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι να βγάλετε καλή ποιότητα. Αν έχετε καλή ποιότητα, μη φοβάστε, το προϊόν θα πουληθεί σε καλή τιμή και θα πληρωθείτε. Και η χειρότερη συνεταιριστική οργάνωση στην Ελλάδα, δεν έχει αφήσει ποτέ απλήρωτο προϊόν».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η προσπάθεια για τιμές αλλά το κυριότερο κτύπημα που θα δεχτούμε με την αναθεώρηση της ΚΑΠ 2013-2020 είναι η ,όπως διαβάζουμε, τεράστια μείωση της ενιαίας στρεμματικής ενίσχυσης.Με δεδομένα το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής σε λίγα, πολύ λίγα , χρόνια θα είναι παρελθόν η σταφίδα και η εγκατάλειψη θα είναι κυρίαρχη στα σταφιδοχώρια! Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε, φορείς, βουλευτές, αγρότες, για να δεχτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πρόταση που θα κάνει στην ΕΕ το φθινόπωρο, να προτείνει καμία μεταβολή για την σταφίδα! Ας γίνει υπόθεση όλων μας αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή