PYLOS NEWS MESSINIA

Μετανάστες στα στρατόπεδα και «καρφί» Αλευρά σε Νίκα για τον «Ξένιος Ζευς»

Ο τρόπος προβολής όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κόρινθο, μετά την αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο, γίνεται με τρόπο που δημιουργεί ανησυχία σε μερίδα του κόσμου μην τυχόν επαναληφθούν τα ίδια και στην Καλαμάτα. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, εξαπέλυσε το βέλος του στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, χωρίς να τον κατονομάσει, τονίζοντας ότι «αυτοί που ζήτησαν να γίνει Ξένιος Ζευς στην Καλαμάτα, ας βρουν που θα πάνε οι μετανάστες»!
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος πριν δύο εβδομάδες περίπου είχε ζητήσει εγγράφως από την αστυνομία να γίνει επιχείρηση απομάκρυνσης «λαθρομεταναστών», όπως και συνέβη.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς τόνισε σήμερα ότι η Περιφέρεια ενώνει τη φωνή της με όσους ζητούν να επαναλειτουργήσει άμεσα το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθούν σε αυτό μετανάστες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Νίκας δήλωσε ότι με το στρατόπεδο δεν υπάρχει κανένα θέμα, ότι τόσο ο Αρχηγός Στρατού όσο και ο υπουργός τον έχουν διαβεβαιώσει «ότι δεν υπάρχει καν σκέψη να μη λειτουργήσει γρήγορα». Ωστόσο, σχολίασε επιπλέον ότι «έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά» και πως «αν χρειαστεί θα καλέσουμε τους μεγάλους σε ηλικία να φορέσουν τα στρατιωτικά ρούχα και να μπουν μέσα, γιατί εκεί είναι η ιστορία μας και οι άνθρωποί μας»!
Ο κ. Αλευράς στηλίτευσε τη μεταφορά των μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, τόνισε ότι για το θέμα αυτό έχει διαμαρτυρηθεί εγγράφως στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης και σημείωσε επίσης ότι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι πάνε να λύσουν.
Ερωτηθείς για το αν η Περιφέρεια έχει ορίσει χώρους υποδοχής μεταναστών, απάντησε ότι αυτή είναι αρμοδιότητα του κράτους, ενώ όταν η ερώτηση επαναλήφθηκε, είπε το χώρο αυτό να τον βρουν εκείνοι που έχουν ζητήσει να γίνει επιχείρηση Ξένιος Ζευς στην Καλαμάτα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου