PYLOS NEWS MESSINIA

Ερώτηση για το λιμάνι της Πύλου

Επίκαιρη ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση λιμανιών και μαρίνων της χώρας κατέθεσε η Βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων, Κων. Χατζιδάκη και Ναυτιλίας Κων. Μουσουρούλη.
Στην ερώτηση αφού αναφέρεται η απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταφέρεται στο Ταμείο Aξιοποίησης Iδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους – μέσω συμβάσεων παραχώρησης – κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Πύλου, σημειώνεται «Η άμεση ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων λιμανιών και μαρίνων θα είναι έγκλημα, αφού αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, υλοποιούν συνδυασμένες οικονομικές δραστηριότητες (μεταφορές, ενέργεια, τουρισμό, αλιεία), είναι κρίκοι στρατηγικής και εθνικής σημασίας.
Καταλήγοντας, η κα Μανωλάκου απευθύνει προς τους υπουργούς το ερώτημα, «αν σκοπεύουν να αποσύρουν την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμένων και τουριστικών λιμένων, σε όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ικανοποιώντας τις λαϊκές ανάγκες».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου