PYLOS NEWS MESSINIA

Σχετικά με την πρωθυπουργική επίσκεψη Σαμαρά στη Μεσσηνία

Του Θανάση Παντέ
Χωρίς αμφιβολία η πρώτη πρωθυπουργική έξοδος από την Αθήνα με προορισμό τη Μεσσηνία στέφθηκε με επιτυχία, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.
Ο Σαμαράς στη Μεσσηνία πάντα αισθάνεται οικεία, κι όχι άδικα βέβαια αφού η σχέση του μαζί της είναι διαχρονική και άμεση.
Ο Σαμαράς λοιπόν ήρθε, είδε, μίλησε, άκουσε, και απήλθε μετά βαΐων και κλάδων κι ενώ ο πήχης των απαιτήσεων που έχουν οι Μεσσήνιοι απ’ αυτόν είναι πλέον σε ύψη δυσθεώρητα.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί ζητούν τόσα πολλά από έναν και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που η κρίση σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Τι απ’ όλα όσα περιμένουν οι Μεσσήνιοι καταφέρει να πραγματοποιήσει ο Σαμαράς είναι άγνωστο, αφού δεν εξαρτώνται όλα απ’ αυτόν ούτε και οι συγκυρίες το επιτρέπουν άλλωστε.
Παρ’ όλα αυτά ο πήχης στέκεται αμετακίνητος ψηλά κι από κάτω χαζεύεται από τους Μεσσήνιους ονειροπόλους.
Είναι δύσκολη η εποχή που διανύουμε και είναι άδικο να υπάρχουν υπερβολικές απαιτήσεις κι όμως υπάρχουν και είναι δικαιολογημένες αφού είναι υποσχέσεις απραγματοποίητες πολλών ετών που έχουν συσσωρευτεί και πλέον ζητούν τη δικαίωσή τους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πρώτη πρωθυπουργική εμφάνιση Σαμαρά στη Μεσσηνία πήγε πολύ καλά και η παρουσία του δεν προκάλεσε με τις γνωστές κουστωδίες άλλων εποχών.
Βέβαια οι εποχές έχουν πια αλλάξει και είναι βέβαιο ότι ο ίδιος ο Σαμαράς το αντιλαμβάνεται πολύ καλά.
Αν το αντιλαμβάνονται όσοι ζητούν τον ουρανό με τ’ άστρα» είναι βεβαίως ένα άλλο ζήτημα για το οποίο θα «μιλήσει» ο καιρός που θα ακολουθήσει.
Η επίσκεψη Σαμαρά στη Μεσσηνία πέρασε πια στην ιστορία μαζί και ο Δεκαπενταύγουστος του 2012 και η επιστροφή στο κλεινόν άστυ όσων έστω για λίγο «δραπέτευσαν» έχει αρχίσει.
Τα δύσκολα πλέον είναι μπροστά μας κι αυτή η διαπίστωση είναι κοινή απ’ όλους.
Και για τον πρωθυπουργό βέβαια, που ήδη ετοιμάζεται για τα πρώτα εκτός Ελλάδος πρωθυπουργικά ταξίδια στις Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το σε βάρος της Ελλάδας κλίμα, κι αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο όπως όλοι αντιλαμβάνονται.
Από την επιτυχή έκβαση αυτών των ταξιδιών ενδεχομένως να κριθεί και το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης που ηγείται ο Μεσσήνιος πολιτικός.
Ο Σεπτέμβριος που έρχεται εκτός από την γλυκιά μελαγχολία του φθινοπώρου, ίσως έχει και μια σκληρότητα προχωρημένου… χειμώνα απ’ αυτές που τρομάζουν τους… μετεωρολόγους!
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου