PYLOS NEWS MESSINIA

Προβληματισμός για την απουσία της Δικαιοσύνης από τις φωτιές...

-Σύσκεψη πριν λίγο στην Περιφέρεια για τις πρώτες ενέργειες μετά την κήρυξη των καμένων περιοχών σε περιοχές εκτάκτου ανάγκης
- Νέα σύσκεψη αύριο με την παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου
-Η αυτοοργάνωση είναι σημαντική- ιδιαίτερη αναφορά στις εθελοντικές οργανώσεις
- Απών από τη μάχη με τις φλόγες ο Μορέας σε αντίθεση με τη ΔΕΗ...
Μία πρώτη σύσκεψη για τις πυρκαγιές στο δήμο Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, του δημάρχου Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα και των εκπροσώπων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κώστα Πανουκλιά και Γιώργο Κωστόγιαννη. Σκοπός της σύσκεψης οι πρώτες ενέργειες μετά την κήρυξη των καμένων περιοχών σε περιοχές εκτάκτου ανάγκης.
Εκτός από τα διαδικαστικά που συζητήθηκαν και την καταγραφή των ζημιών και των αναγκών που υπάρχουν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα την απουσία της Δικαιοσύνης και του εισαγγελέα από την υπόθεση των πυρκαγιών και σημείωσε πως σε συνεργασία με το δήμο θα πράξουν όλα εκείνα που απαιτούνται για αυτούς που αδρανούν και είναι απόντες. Επεσήμανε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί όποιος αποδεδειγμένα εμπλέκεται σε εμπρηστικές ενέργειες γιατί η ατιμωρησία οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις που έχουν κόστος οικονομικό και περιβαλλοντικό για την Αρκαδία αλλά και για όλη τη χώρα όπου έχουμε εστίες φωτιάς. Να σημειώσουμε πως ο κ. Τατούλης ανέφερε πως υπάρχει φωτιά εκτός από την Κορινθία και στη χωματερή της Ν. Κίου και αφορμής δοθείσης τόνισε πως πλέον οι χωματερές θα πρέπει να κλείσουν οριστικά και να τελειώσει αυτό το θέμα.
Από τη δική του πλευρά ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσους έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα στην κατάσβεση της φωτιάς και ιδιαίτερα εκτός από την Πυροσβεστική, τους εθελοντές της Σκιρίτιδας και του Λογγανικού από την περιοχή της Λακωνίας καθώς και τη ΔΕΗ που επέδειξε μεγάλη κοινωνική ευαισθησία σε αντίθεση με το Μορέα που δεν έπραξε το ίδιο.
Να σημειώσουμε πως ο δήμαρχος δεν κατονόμασε το Μορέα αλλά το έπραξε ο κ. Τατούλης ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως σύντομα θα συζητήσει το θέμα με τους εκπροσώπους της εταιρείας.
Αύριο θα υπάρξει νέα σύσκεψη με την παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το θέμα των πυρκαγιών αλλά και θέματα που αφορούν στον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Υγείας.
Σε λίγο το βίντεο στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τα όσα είπαν Τατούλης και Μπούρας....Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως δημιουργούν οι αιχμές για τη δικαιοσύνη από πλευράς Τατούλη αλλά και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που υπεξαίρεσε πολλά χρήματα από το λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όπως είπε ο περιφερειάρχης αυτό μαζί με άλλες ενέργειες από πλευράς Πολιτείας τους κάνει να έχουν εμπιστοσύνη και να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις...
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου