PYLOS NEWS MESSINIA

Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διοργανώνει «Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής» από 22 εώς 25 Αυγούστου 2012, στην Κορώνη.
Σύμφωνα με την από 16 Νοεμβρίου 2010 απόφαση της UNESCO, η Μεσογειακή Διατροφή πέρασε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και η Κορώνη ανακηρύχθηκε Εμβληματική Κοινότητα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Στόχος των τεσσάρων Εμβληματικών Κοινότητων της Soria, του Cilento, του Chefchaouen και της Κορώνης είναι να διαδώσουν το κοινό διατροφικό τους μοντέλο, να προστατεύσουν τη Μεσογειακή Διατροφή από τον κίνδυνο διάβρωσης εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και να αναδείξουν τα οφέλη και τις ευεργετικές ιδιότητές της.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνάντησης των Εμβληματικών Κοινοτήτων, στα πλαίσια των κοινών δράσεων για τη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτισμικής και αναπτυξιακής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με την υπογραφή της Διακήρυξης της Κορώνης, την υπόσχεση να μη μείνει η προσπάθεια στα χαρτιά και προχωρά στη διοργάνωση Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής.
Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από τις Εμβληματικές Κοινότητες της Soria, του Cilento, του Chefchaouen αλλά και από την υπό ένταξη Κοινότητα του Αγρού της Κύπρου, στα πλαίσια της διεύρυνσης των χωρών που συμμετέχουν στις δράσεις για τη Μεσογειακή Διατροφή.
Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αρωγοί και υποστηρικτές της όλης προσπάθειας από την πρώτη στιγμή, θα δώσουν το παρόν συμμετέχοντας με εκπροσώπους από την πολιτική ηγεσία αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επιπλέον, οι Πρέσβεις των εμπλεκομένων χωρών θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις δράσεις.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου