PYLOS NEWS MESSINIA

Πρόστιμο 85.000 ευρώ στο Δήμο για παρατυπίες στο Μέγαρο Χορού

Ποσό 85.000 ευρώ καλείται ο Δήμος Καλαμάτας να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, λόγω διοικητικών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν σε λογαριασμό που πληρώθηκε στον ανάδοχο του Μεγάρου Χορού.
Ειδικότερα, ο Δήμος Καλαμάτας φέρεται, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να πλήρωσε λογαριασμό εργασιών που έγιναν ενώ είχε λήξει η σύμβαση του έργου.
Το πρόστιμο των 85.000 ευρώ (επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης το ονομάζει το υπουργείο) επιβάλλεται «λόγω διοικητικών παρατυπιών κατά την εκτέλεση του έργου», σημειώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνεχίζει ακόμη: «Τάσσεται προθεσμία δέκα ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση με επίδοση της παρούσας απόφασης προκειμένου να γίνει επιστροφή του προς ανάκτηση ποσού, σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλιώς το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος Δ.Ο.Υ. του υπόχρεου και θα επιδιωχθεί η είσπραξή του με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων».
Ωστόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρέχει τη δυνατότητα προσβολής της επιβολής δημοσιονομικής διόρθωσης. Σήμερα λοιπόν, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται να αποφασιστεί η άσκηση έφεσης ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του πρόστιμου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου