PYLOS NEWS MESSINIA

Τα μάσησε ο Καλογιάννης για την Ολυμπία οδό...

«Ποιο είναι το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα συζητήσεων που γίνονται για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ; Θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα στην Μεσσηνία;». Τα ερωτήματα αυτά έθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος.
«Ο οδικός άξονας Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ)» υποστήριξε ο βουλευτής, «είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρη τη Χώρα μας.
Παρότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, όπως μελέτες, δημοπρατήσεις και κύρωση της σύμβασης στη Βουλή από το 2007, εδώ και ένα χρόνο περίπου, οι Τράπεζες για τους δικούς τους οικονομικούς λόγους αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το έργο, παρά τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα η κατασκευή του δρόμου να βρίσκεται σε εκκρεμότητα».
Και η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, που τα λέει όλα, μεταξύ άλλων:
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο στο σύνολό του φιλοδοξούμε να τα διευθετήσουμε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο εικοσαήμερο μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης και βεβαίως του παραχωρησιούχου. Οι διαπραγματεύσεις αυτές, όπως γνωρίζετε, βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ζητούμενο της διαπραγμάτευσης είναι η βιωσιμότητα του έργου».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου