PYLOS NEWS MESSINIA

Ταράζει και πάλι τα νερά ο Οδυσσέας Βουδούρης

Βουδούρης σε Κουβέλη: Μην ξεχνάς ότι είμαστε εναντίον του Μνημονίου...
 
Ενδεικτική των «τριγμών», τους οποίους προκαλούν στη ΔΗΜΑΡ οι τελευταίες εξελίξεις, είναι η επιστολή του Οδυσσέα Βουδούρη προς τον Φώτη Κουβέλη και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι και το timing...
Πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ο βουλευτής της Β' Αθηνών κ. Βουδούρης ζήτησε... με νόημα από την ηγεσία του κόμματος να μην απεμπολήσει την προεκλογική θέση της ΔΗΜΑΡ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και σταδιακή απαγκίστρωση από αυτό.
Το ζήτημα της επιστολής μοιραία προσέλαβε διαστάσεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς αντανακλά την «παγωμάρα» που προκαλεί σε μερίδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ η αλληλουχία των πολιτικών γεγονότων: Έπειτα από την παραίτηση Νικολόπουλου και την εκδήλωση δυσφορίας του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους χειρισμούς του Γιάννη Στουρνάρα στις Βρυξέλλες, η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται -συγκριτικά- ως δύναμη ... ελάχιστα «αντιμνημονιακή».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουδούρης έδωσε  «ψήφο εμπιστοσύνης με επιφυλάξεις» στην κυβέρνηση, κατά τη σχετική διαδικασία στη Βουλή. Στις σχετικές δηλώσεις του ήταν διάχυτες οι ανησυχίες για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα προωθήσει, όντως, την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης.
«Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Οδυσσέα Βουδούρη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς για τα της επιστολής.
Σε δηλώσεις του στο Newsit κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βουδούρης τόνισε: «Δεν ανοίγω καμία πόρτα εξόδου από την ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνω επιστολή στην εκτελεστική επιτροπή».
Τόνισε ακόμη, στο Newsit, για την ουσία της πρωτοβουλίας -επιστολής του:
«Με αυτήν, λέω ότι στην ουσία οι δανειστές μας, μας λένε ότι αυτή την στιγμή δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας. Αυτό που εγώ ζήτησα είναι να μας πει η Τρόικα, ποιους δυο ή τρεις όρους θέλουν να υλοποιήσουμε και σε ποιο διάστημα, για να ξέρουμε κι εμείς. Αν δεν μας τα πουν αυτά, τότε ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Άλλωστε η ΔΗΜΑΡ μπήκε σε αυτή την κυβέρνηση με όρο ότι μένουμε στο ευρώ αλλά και επαναδιαπραγματευόμαστε το Μνημόνιο»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου