PYLOS NEWS MESSINIA

Η μείωση ΦΠΑ στον Αγροτικό τομέα και στα εφόδια

Ο εκσυγχρονισμός και η εξυγίανση των συνεταιρισμών, σε συνδυασμό με ευνοϊκά μέτρα , όπως η μείωση ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και το οποίο αποτελεί το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Πιο αναλυτικά όσον αφορά στον αγροτικό τομέα, προβλέπεται μείωση στο συντελεστή ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.
Επίσης, στο «καυτό» θέμα της Αγροτικής Τράπεζας, γίνεται λόγος για επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της, με διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.
Σε σχέση με τα κοινοτικά κονδύλια και τις επιδοτήσεις ζητείται διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τη κτηνοτροφία και τα τρόφιμα, ενώ ως στόχοι αναφέρονται οι εξής:
-Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό
-Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς
-Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων
-Ίδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων
-Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή
-Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια
-Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας
-Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη
-Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου