PYLOS NEWS MESSINIA

350 άτομα κάθε μέρα στην ουρά του ΙΚΑ

Περίπου 15 μέρες πρέπει να περιμένει ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) από τη στιγμή που θα καταθέσει τα δικαιολογητικά δαπανών για τα φάρμακα τα οποία έχει αγοράσει, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματα που δικαιολογεί το ΙΚΑ, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα, Γιώργος Σαραντόπουλος.
«Για όσους κατέθεσαν δικαιολογητικά δαπανών μέχρι τις 21 Ιουνίου, θα μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους στις 29 Ιουνίου. Κάθε 15 μέρες γίνεται πληρωμή. Όπως κατατίθενται για τις δαπάνες έκτακτης περίθαλψης σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, έτσι παίρνουν τώρα τα χρήματα και για τα φάρμακα. Γύρω στα 300 με 350 άτομα έρχονται ημερησίως. Περιμένουν οι άνθρωποι. Εξαρτάται τι ώρα θα έρθουν. Ένα μισάωρο περιμένουν οπωσδήποτε» σημειώνει ο κ. Σαραντόπουλος, ενώ προσθέτει: «Έχει αυξηθεί και ο όγκος της δουλειάς για τους εργαζόμενους εδώ στην υπηρεσία. Όταν αυτή την εργασία δεν την είχαν οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος, και τώρα έχει προστεθεί στα ήδη καθήκοντά τους και αυτό, προσπαθούν μέσα στο 8ωρο να καλύψουν όλο το φάσμα της εργασίας» αναφέρει ο κ. Σαραντόπουλος.
«Από τις 8.00 το πρωί ο κόσμος έρχεται στο ταμείο μπροστά και περιμένει να εξυπηρετηθεί. Ζητούν από μικρά μέχρι μεγάλα ποσά, καθώς τα φάρμακα για τις σοβαρές αρρώστιες είναι ακριβά. Σίγουρα ανάμεσά τους είναι και άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά» καταλήγει ο κ. Σαραντόπουλος.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου