PYLOS NEWS MESSINIA

2.700 ενδιαφερόμενοι για 630 θέσεις εργασίας

Μια καθαρή εικόνα της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα στη Μεσσηνία χιλιάδες πολίτες αποτυπώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, το οποίο υλοποιείται στο νομό από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Οι δρόμοι της Ελιάς». Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν, για 630 συνολικά θέσεις στη Μεσσηνία κατατέθηκαν αιτήσεις από 2.700 και πλέον άτομα! Δηλαδή, για κάθε μία θέση έτρεξαν να καταθέσουν δικαιολογητικά πέντε περίπου ενδιαφερόμενοι. Αναλυτικά, οι θέσεις εργασίας ανά συμπράττοντα φορέα με τον Πολιτιστικό Οργανισμό είναι: Δήμος Καλαμάτας (200), Δήμος Μεσσήνης (120), Δήμος Τριφυλίας (100), Δήμος Οιχαλίας (50), Δήμος Δυτικής Μάνης (25), Δήμος Πύλου-Νέστορος (70), ΚΕΦΙΑΠ (15), ΚΑΦΚΑ (9), ΔΕΥΑΚ (20), ΓΟΕΒ (11), Σύνδεσμος Ύδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης (10).
Όπως έγινε γνωστό, τα αποτελέσματα και οι πίνακες με τους προσληφθέντες αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Από εκεί και πέρα, οι επιμέρους κατάλογοι θα διαβιβαστούν στους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αυτοί με τη σειρά τους θα μπορούν να προχωρούν άμεσα στην πρόσληψη των ατόμων που έχουν εγκριθεί. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διαδικασία μπορούν να προχωρήσουν, ανεξάρτητα αν κατά το μεσοδιάστημα προκύψουν ενστάσεις από υποψηφίους που για διάφορους λόγους δε θα έχουν επιλεγεί στο πρόγραμμα.
Η διάρκεια εργασίας είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
Η επιλογή των ανέργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνει βάσει αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης, το οποίο θα στηρίζεται σε κριτήρια που αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση των ωφελουμένων.
Το πρόγραμμα αφορά κατά κύριο λόγο δράσεις κοινωνικής εργασίας, το φυσικό έργο ή οι υπηρεσίες των οποίων διαμορφώνονται στη λογική της ολοκληρωμένης παρέμβασης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου