PYLOS NEWS MESSINIA

Έμποροι «μαϊμού» είχαν γεμίσει την Mεσσηνία με πλαστά τιμολόγια

Δήλωναν έμποροι οπωροκηπευτικών, αλλά είχαν γεμίσει την Mεσσηνία με πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Και οι δύο είχαν πλαστές ταυτότητες και εμφανίζονταν με ψεύτικα ονόματα (Καραγιώργου και Χατζηπαναγιώτου) και με τη δράση τους αποσκοπούσαν στο να εισπράττουν παράνομα επιστροφές αγροτικού ΦΠΑ
.Οι δύο επιτήδειοι από την Αθήνα συνελήφθησαν απο το ΣΔΟΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Καλό Νερό , ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 10 μπλοκ πλαστών τιμολογίων με ημερομηνία θεώρησης απο τον Οκτώβριο του 2011. Το ΣΔΟΕ έχει έδω και ένα μήνα ξεκινήσει να αποκαλύπτει την μεγάλη κομπίνα με τα πλαστά τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων ευρώ που ως κέντρο είχε την περιοχή της Τριφυλλίας. Αναμένεται μάλιστα να ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις στις επόμενες μέρες ενώ να θυμίσουμε ότι μόλις προχθές συνελήφθη γυναίκα στην Κυπαρρισία επίσης με πλαστά τιμολόγια η οποία συνδέεται με την υπόθεση.Οι δύο μεγαλέμποροι προσέγγιζαν αγρότες στους οποίους έκοβαν τα τιμολόγια και έπαιρναν την αμοιβή τους έπειτα από την είσπραξη του ΦΠΑ. Μάλιστα σε περιπτώσεις που οι εικονικές αγοραπωλησίες προϊόντων ήταν πολλών χιλιάδων ευρώ, για να μην κινήσουν τις υποψίες έκαναν «μαϊμού» αγρομισθώσεις. Νοίκιαζαν λοιπόν στα χαρτιά εκτάσεις για να δικαιολογήσουν τις ποσότητες που φαίνονταν ότι παρήγαγαν. Το να εντοπίσουν από το ΣΔΟΕ τους εκδότες των εικονικών τιμολογίων ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού αλλάξανε τρεις φορές την επωνυμία της επιχείρησης. Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή. Η εταιρεία που δήλωναν με έδρα τον Ταύρο Αττικής στην έρευνα διαπιστώθηκε πως υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Η σύλληψή τους έγινε με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Τους περίμεναν στο Καλό Νερό και σε έλεγχο στο αυτοκίνητό τους βρήκαν στο πορτ – μπαγκάζ εικονικά τιμολόγια.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου