PYLOS NEWS MESSINIA

Έρχεται το τέλος του Ευρώ σε λίγους μήνες»

Το αποκορύφωμα δεκαετιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η έκδοση του ευρώ, πλησιάζει στο τέλος του, σύμφωνα με τον Πολ Κρούγκμαν. Ο νομπελίστας οικονομολόγος δημοσίευσε, χθες, στο μπλογκ του σχόλιο όπου παρουσιάζει τα τέσσερα βήματα που εκτιμά…
ότι θα οδηγήσουν σε αυτήν την εξέλιξη. Πρώτο θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, πιθανότατα τον Ιούνιο. Θα ακολουθήσουν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων από τράπεζες Ισπανίας και Ιταλίας. Στη συνέχεια θα προκύψουν ντε φάκτο έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, με επιβολή στις τράπεζες απαγορευτικού μεταφοράς καταθέσεων έξω από τη χώρα και περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών. Εναλλακτικά, οι τράπεζες θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους, αντλώντας τεράστια ποσά από την ΕΚΤ. Σε εκείνο το σημείο, πλέον, η Γερμανία θα έχει να επιλέξει μεταξύ της παροχής μεγάλης βοήθειας προς Ισπανία και Ιταλία με ταυτόχρονη αναθεώρηση όλης της ακολουθούμενης πολιτικής ή να προχωρήσει σε διάλυση της Ευρωζώνης. «Κι όλο αυτό», καταλήγει το σχόλιο του Νομπελίστα, «θα διαδραματιστεί μέσα σε διάστημα μηνών κι όχι ετών».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου