PYLOS NEWS MESSINIA

Τα κόμματα "μαγειρεύουν" τις λίστες για τις εκλογές

Η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου αποκτά, εκτός των άλλων, «άρωμα εκλογών» Ιουνίου 1985, οπότε ίσχυσε για πρώτη φορά η «λίστα». Τα δε κόμματα ετοιμάζονται πυρετωδώς και στη Μεσσηνία να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, αφού μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν κλείσει όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την 6η Μαΐου.
Η αρχή έγινε από το ΠΑΣΟΚ. Λόγω κωλύματος του δημοτικού συμβούλου Κ. Ανδρεάκου τη θέση του καταλαμβάνει ο δικηγόρος Διον. Αλευράς, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή διευρυμένη σύνθεση του οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας.
Στην ίδια συνεδρίαση εκλέχτηκε και η 10μελής επιτροπή εκλογικού αγώνα, η οποία αποτελείται από τους: Χρ. Χριστόπουλο, Γ. Χριστόπουλο, Θ. Μπρεδήμα, Κ. Ανδρεάκο, Μιχ. Σούμπλη, Δ. Ανδριανόπουλο, Κ. Τσαπόγα, Γ. Κατσούλη, Ν. Χόνδρο και Στ. Στραβόλαιμο.
ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΑΛΕΥΡΑ
Μάλιστα, ο κ. Αλευράς έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση: «Η πατρίδα μας περνάει δύσκολους καιρούς. Οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας. Σ’ ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον, με φανερούς κινδύνους, η χώρα πρέπει να έχει σταθερή κυβέρνηση και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Οι περιστάσεις αξιώνουν πολιτικές ηγεσίες με υπευθυνότητα, δυνατότητες, σχέδιο και μεγάλες αλήθειες. Οι περιστάσεις είναι ασυμφιλίωτες με τη δημαγωγία, το λαϊκισμό, τον κομπασμό και τα ψεύτικα λόγια.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας εθνικής – αναγεννητικής προσπάθειας, για την Ελλάδα της Ευρώπης. Να μη δώσουν την εκδοχή μιας ευάλωτης και απομονωμένης χώρας, μιας Ελλάδας του τρίτου κόσμου.
Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει εγρήγορση και κινητοποίηση όλων των πολιτών, όλων των Ελλήνων.
Αυτή ακριβώς η συνείδηση του παρόντος με κινητοποιεί. Μου επιβάλλει να συμμετέχω ενεργά στον αγώνα και την προσπάθεια. Ανταποκρινόμενος θετικά στο κάλεσμα για στράτευση σ’ αυτόν το δύσκολο αγώνα, θα είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, στην τελευταία θέση της λίστας.
Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης για την πατρίδα μας που πρέπει να αναγεννηθεί και την παράταξή μας που πρέπει να ανασυσταθεί, καλώ όλους και όλες σε μια μεγάλη, κοινή, νέα διαδρομή. Όλοι Μαζί μπορούμε να διαβούμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε την Αυτοδύναμη Ελλάδα».

ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει κάποια κίνηση που να φανερώνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση. Του ψηφοδελτίου αναμένεται να ηγηθεί, για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Σημαντική από άποψη σχεδιασμού για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η σύγκληση της Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης μεθαύριο Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί, εκτός των άλλων, θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, η στρατηγική στον εκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα δράσης των κομματικών οργανώσεων.
Χωρίς αλλαγές προβλέπεται να είναι και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, ενώ επικεφαλής του αναμένεται να τοποθετηθεί ο ήδη εκλεγμένος βουλευτής Θαν. Πετράκος.
Στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς γίνονται κάποιες συζητήσεις εδώ και καιρό για την ανανέωση του ψηφοδελτίου με ένα ή δύο πρόσωπα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Αυτό αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες. Να σημειώσουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρώτη σε ψήφους ήταν η Νάνσυ Αργυράκη.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναμένεται να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό του στην αυριανή κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Πάντως, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, επικεφαλής θα τοποθετηθεί ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, που ήταν πρώτος και σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου