PYLOS NEWS MESSINIA

Δήμας: επενδύσεις 20 δισ. Ευρώ και 210 χιλ. θέσεις εργασίας ως το 2020

Την ανάγκη να ενταθεί η πολιτική στήριξη για πιο αποτελεσματικές δράσεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προαγωγή πράσινων οικονομιών, με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να προκύψει μια παγκόσμια λύση για τη διάσωση του πλανήτη μας υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, μιλώντας στο συνέδριο «Tackling climate change: Making Green Growth a Reality» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Ο κ. Δήμας στην ομιλία του με θέμα «Προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και προοπτικές της αγοράς» έκανε λόγο για ανάγκη υλοποίησης νέων καινοτόμων ιδεών που θα βοηθήσουν στην τόνωση της οικονομίας μας με πιο «πράσινο» τρόπο και τόνισε πως η αγορά στον τομέα των ΑΠΕ αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά τα αμέσως προσεχή χρόνια, καθώς εθνικός στόχος είναι να πολλαπλασιασθεί η παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ, από τα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2020.
Ειδικότερα, σημείωσε ο κ. Δήμας, πως για την υλοποίησή αυτού του σχεδίου υπολογίζεται να επενδυθούν 20 δις Ευρώ και να δημιουργηθούν 210.000 νέες θέσεις εργασίας.
Πρόγραμμα “Ήλιος”
Κάνοντας ειδική μνεία στο Πρόγραμμα “Ήλιος” ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε μια συνολική έκταση 200.000 στρεμμάτων ανά την Ελλάδα, με αναμενόμενα έσοδα 80 δις ευρώ, από τα οποία 20-25 δις θα μπορούσαν να διατεθούν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
Σημείωσε τέλος πως “η Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη, ως περιφέρειες, παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες για κοινές αναπτυξιακές στρατηγικές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ένας από τους πρώτους στόχους της πολιτικής μας πρέπει να είναι η διερεύνηση και εκμετάλλευση όλων των δυνατών συνεργειών με τις γειτονικές μας χώρες στον τομέα της κλιματικής αλλαγής”.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου