PYLOS NEWS MESSINIA

Η Πύλος στο έλεος των συμμοριών και εγκληματιών

Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, σύμφωνα με σχετικό κείμενο του Δήμου, «αυτή την περίοδο είναι ό,τι χειρότερο έχουν να επιδείξουν η Πολιτεία και η Αστυνομία όσον αφορά στο ρόλο τους στην προστασία των πολιτών.
Η αίσθηση του πολίτη κυμαίνεται: από υποψήφιο επόμενο θύμα της αδίστακτης επιθετικότητας των διαρρηκτών, εγκληματιών, κλεπτών κ.τ.λ. μέχρι του εγκαταλελειμμένου πολίτη τρίτης κατηγορίας, που το τομάρι του και η περιουσία του δεν έχουν πλέον καμία αξία για προστασία εκ μέρους μιας ανοργάνωτης Πολιτείας και, κατ’ επέκταση, Αστυνομίας.
Δυστυχώς, αυτή η αίσθηση και η εντύπωση έχει ριζώσει βαθιά και ριζώνει καθημερινά βαθύτερα στη συνείδηση του δημότη μας. Κλονίστηκε σοβαρά ή, καλύτερα, εξαφανίστηκε πλέον από τον Έλληνα πολίτη η εμπιστοσύνη που είχε στην Ελληνική Αστυνομία και στους αστυνομικούς.
Εύλογα αναρωτιέται καθημερινά ο κάθε δημότης μας, ιδιαίτερα της υπαίθρου: Υπάρχει άμεση δράση; Άλλες εποχές δικαίως ονομαζόταν “άμεση” και βρισκόταν συνεχώς δίπλα του. Πού είναι η ασφάλεια που απολαμβάνει ο Έλληνας πολίτης σε υποτιθέμενο ευνομούμενο κράτος; Υπάρχει υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
Γιατί να έχουμε τα αστυνομικά τμήματα; Για να λέμε ότι έχουν περιοχή ευθύνης, όταν είναι άδεια από προσωπικό; Ή ελλιπή και ενδεχομένως ανύπαρκτο εξοπλισμό; Τα κτήρια θα αστυνομεύσουν την περιοχή ευθύνης των αστυνομικών τμημάτων;
Μοτοσυκλέτες, περιπολικά και μηχανοκίνητος εξοπλισμός παραμένουν παροπλισμένα, είτε από βλάβες είτε από έλλειψη προσωπικού, για να τα χρησιμοποιήσουμε σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση για την αποτροπή του κοινού εγκλήματος.
Χιλιάδες αστυνομικοί υπηρετούν στο σώμα. Πού είναι; Τους είδαμε; Ήρθαν έγκαιρα όταν τους χρειαστήκαμε; Πού είναι η πρόληψη του εγκλήματος; Δυστυχώς, ο ρόλος τους τελικά περιορίζεται στο να καταγράψουν τις ζημιές και τα θύματα.
Αυτή είναι, δυστυχώς, η εικόνα που έχει ο πολίτης της ελληνικής επαρχίας για τη λειτουργία του κράτους και της Αστυνομίας. Ας μην κρυβόμαστε. Τα ακούμε, τα βλέπουμε και τα διαπιστώνουμε καθημερινά στην περιοχή μας.
Τελικά, ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πολίτη; Υπεύθυνη, αρμόδια είναι η Ελληνική Αστυνομία. Και αν είναι αυτή, τι μέτρα λαμβάνει για την πρόληψη και τον περιορισμό των εγκληματικών και των παραβατικών πράξεων στην περιοχή μας; Θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, που κάθε μέρα χειροτερεύει; Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα και να απαριθμήσουμε σωρεία υλικών ζημιών στους ανυπεράσπιστους δημότες μας;
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου