PYLOS NEWS MESSINIA

«Στο κόκκινο» η συνοχή στο ΠΑΣΟΚ

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται πια η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου και τον καταιγισμό δημοσκοπήσεων που το φέρουν στο όριο του 10%.
Η κοινοβουλευτική ομάδα δείχνει ανάστατη αφού πλέον ξέρουν ότι τα 2/3 των βουλευτών δεν θα εκλεγούν.

Σύμφωνα, δηλαδή, με τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ με δυσκολία θα εκλέξει περισσότερους από 50 βουλευτές, ενώ πολλά από τα μεγάλες ονόματα που δεν θα μπουν στη Βουλή θα αποτελούν τις εκπλήξεις των εκλογών.
Την ίδια ώρα τοπικές οργανώσεις του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος κλείνουν η μία μετά την άλλη. Τα κεντρικά του κόμματος πλέον δεν χρηματοδοτούν την περιφέρεια, ενώ τα μέλη δεν συζητούν καν να ενισχύσουν οικονομικά. Έτσι ολοένα και περισσότερα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε διάφορους νομούς είτε κλείνουν, είτε «εξαφανίζουν» τις ταμπέλες από το φόβο επεισοδίων, είτε επειδή κόβεται ακόμα και το ρεύμα!
Μέσα σε αυτό το κλίμα τα περισσότερα στελέχη δείχνουν να μην μπορούν να συνεννοηθούν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο μόνος που κρατάει ανοιχτή επαφή είναι ο Χρήστος Παπουτσής, τον οποίο πολλοί βλέπουν το τελευταίο διάστημα ως τον «προεδρικό» υποψήφιο στην κούρσα διαδοχής. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ούτε μπορεί να απειλήσει με διαγραφές, την στιγμή μάλιστα που έχει δηλώσει ότι αποχωρεί. Έτσι αμφίβολη είναι η στάση των «πράσινων» βουλευτών για τα νέα μέτρα, όταν μάλιστα αυτοί ξέρουν πως δεν θα εκλεγούν και ψάχνουν μια ηρωική έξοδο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου