PYLOS NEWS MESSINIA

Τέσσερις έδρες η Ν.Δ. και μία το ΠΑΣΟΚ

Ριζική ανατροπή στην κατανομή των εδρών στη Μεσσηνία προκύπτει ως συμπέρασμα με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν τα ποσοστά αυτά στην πενταεδρική Μεσσηνία, το ΠΑΣΟΚ θα εξέλεγε έναν (1) βουλευτή αντί για τρεις (3) που έχει σήμερα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατία τέσσερις (4) αντί για δύο (2).
Προκειμένου να γίνει κατανοητό το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης στη Μεσσηνία, η «Καθημερινή της Κυριακής» παρουσίασε ένα υποθετικό σενάριο μιας οκτακομματικής Βουλής, που έχει προκύψει ως μεσοσταθμική εκτίμηση ψήφου αρκετών δημοσκοπήσεων που έχουν δει εσχάτως το φως της δημοσιότητας. Σημειωτέον δε, ότι στο σενάριο αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν και η παραδοσιακή τοπική δύναμη των κομμάτων, αλλά και οι εκτιμώμενες μετακινήσεις, όπως έχουν καταγραφεί στις τελευταίες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο αυτό, αν, π.χ., η Ν.Δ. λάβει το 30,8% των ψήφων (134 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 20% (54 έδρες), το ΚΚΕ 11,4% (31 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8% (24 έδρες), ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1% (19 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 7,5% (20 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% (9 έδρες) και η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2% (9 έδρες), στο Νομό Μεσσηνίας το πρώτο κόμμα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές και το δεύτερο έναν.
Εφόσον επαληθευθεί ένα τέτοιο εκλογικό σενάριο, γίνεται εμφανής και η απόσταση που μπορεί να χωρίζει τη Ν.Δ. από την αυτοδυναμία. Με 134 βουλευτές θα χρειάζεται απαραιτήτως η σύμπραξη του ΛΑΟΣ, ενώ, αν το ποσοστό του κ. Καρατζαφέρη αποδειχθεί κατά τι μικρότερο, κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματισθεί μόνον με τη συμμετοχή και της κας Μπακογιάννη (αν δεν προκύψει νέα συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κι εφόσον το κόμμα της μπει στη Βουλή).
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου