
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες το σεμινάριο για το υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας λαχανοκομικών φυτών, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το 'Θάρρος', εισηγητής ήταν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, Αναστάσιος Κώτσιρας, ο οποίος μίλησε για την υδροπονία, την καλλιέργεια εκτός εδάφους (γίνεται π.χ. σε νερό ή ελαφρόπετρα), ενώ ξενάγησε το ακροατήριό του στο πειραματικό θερμοκήπιο του ιδρύματος, όπου, μεταξύ άλλων, καλλιεργούνται μαρούλια και άλλα λαχανικά με το σύστημα της επιπλέουσας υδροπονίας. Δηλαδή, μέσα σε δεξαμενή χαμηλού βάθους με νερό, στο οποίο τα λαχανικά επιπλέουν. Ο επ. καθηγητής του ΤΕΙ κ. Κώτσιρας έκρινε αναγκαία την ενημέρωση των καταναλωτών, φέρνοντας ένα παράδειγμα. Παραγωγός, με τον οποίο συνεργάζεται, του ανέφερε πως μια μέρα στη λαϊκή ένας καταναλωτής τον ρώτησε εάν οι ντομάτες έχουν παραχθεί με υδροπονία ή στο έδαφος. Όταν ο παραγωγός απάντησε στον πελάτη ότι οι ντομάτες είναι υδροπονίας, εκείνος τις άφησε κάτω κι έφυγε. «Πρέπει να μάθουν οι καταναλωτές ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση» σχολίασε ο κ. Κώτσιρας.
Λανθασμένη χαρακτήρισε, επίσης, την άποψη ότι τα υδροπονικά προϊόντα είναι άνοστα και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Είπε ακόμη ότι δεν είναι βιολογικά, όμως εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν υδροπονικά προϊόντα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως τέτοια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου