PYLOS NEWS MESSINIA

Ποσό μαμούθ ύψους 489 δισ. ευρώ στις τράπεζες

Ποσό μαμούθ ύψους 489 δισ. ευρώ χορήγησε η ΕΚΤ στις τράπεζες στην στην πρώτη πράξη αναχρηματοδότησης τριετούς διάρκειας. Η ενέργεια αυτή οδήγησε το ευρώ έναντι του δολαρίου σε υψηλό επτά ημερών.
Το ποσό που ζήτησαν οι τράπεζες ήταν σημαντικά υψηλότερο των εκτιμήσεων. Αναλυτές εκτιμούν ότι με τη φθηνή χρηματοδότηση της ΕΚΤ θα προχωρήσουν σε αγορές ιταλικών και ισπανικών κρατικών ομολόγων, σαφώς υψηλότερης απόδοσης, στηρίζοντας έτσι την αγορά χρέους της ευρωζώνης.
Η ζήτηση ήταν τόσο ισχυρή επειδή οι τράπεζες μπόρεσαν να δανειστούν έως και 3 ποσοστιαίες μονάδες φθηνότερα σε σχέση με το κόστος χρήματος στην ελεύθερη αγορά, είπαν αναλυτές.
Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχυόταν 0,78%, το Παρίσι 1,52% και η Φρανκφούρτη 1,42% καθώς η χορήγηση ρευστότητας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα απομακρύνει το ενδεχόμενο πιστωτικής κατάρρευσης και θα στηρίξει πιθανότατα τις αγορές ομολόγων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου