PYLOS NEWS MESSINIA

5ο φεστιβάλ κλασσικής μουσικής από τις 9 Αυγούστου !

Αρχίζει στις 9 Αυγούστου το 5ο φεστιβάλ κλασικής μουσικής της μεσσηινακής πόλης Χάρη στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών ,η Κορώνη έχει εισέλθει στον χάρτη των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεσσηνίας και εφέτος διοργανώνει το 5° Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής
Βραδιά όπερας, επιλογές από το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου, λάτιν ρυθμοί, σύγχρονες κλασικές μελωδίες και παραδοσιακοί ρυθμοί, διαμορφώνουν το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κορώνης που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ θα είναι μια σειρά συναυλιών σε καλλιτεχνική διεύθυνση Λέο Βίνλαντ που θα πραγματοποιηθούν στις 9, 11 και 13 Αυγούστου στην «Ελεήστρια» Κορώνης στις 22.00. Το ρεπερτόριο θα έχειο έργα Μπαχ, Μότσαρτ, Μπραμς, Πουτσίνι, Χέντελ, Σοστακόβιτς, Μπετόβεν, Πρεβέν, Γκουνόντ και Σούμπερτ.
Τη μουσική στις υπώρειες του κάστρου _το ειδυλλιακό αλσύλλιο της Παναγίας Ελεήστριας_ θα συνδράμουν εκδηλώσεις και από άλλες τέχνες. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κορώνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αναβίωση ξεχασμένων εορταστικών εθίμων της περιοχής, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις αλλά και απαγγελίες ποίησης.
Η βραδιά όπερας του Σαββάτου 20 Αυγούστου στην Ελεήστρια τιτλοφορείται «Βραδιά για 2 φωνές και ένα πιάνο». Η σοπράνο Τζένη Δριβάλα και ο τενόρος-πιανίστας Φίλιππος Μοδινός θα ερμηνεύσουν δημοφιλή κομμάτια από γνωστές όπερες και μιούζικαλ, ελληνικά και ξένα τραγούδια, κα.
Οι «Βραδιές Πολιτισμού στην Κορώνη» πλαισιώνονται από σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού, προερχόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Γνώμονας παραμένει η πνευματική και καλλιτεχνική ανέλιξη της Κορώνης με εγνωσμένα ποιοτικά κριτήρια .
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου