PYLOS NEWS MESSINIA

Το παράπονο της Ένωσης Αστυνομικών για τους Δημάρχους

«Διμοιρία από τη Μεσσηνία πήγε στην Αθήνα για τις συγκεντρώσεις. Αυτά τα παιδιά ήταν στην πλατεία Συντάγματος χωρίς νερό και φαγητό, από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Φεύγουν για 2 οκτάωρα και κάθονται 8 και 10, και πολλές φορές είναι με το ίδιο παντελόνι. Η υλικοτεχνική υποδομή, ανύπαρκτη. Μάσκες του 1950 και ληγμένα φίλτρα, χωρίς επιγονατίδες, και με την πρώτη πέτρα χάνεις την κνήμη σου. Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν αγοράσει μόνοι τους όσα χρειάζονται. Το όπλο μας το αγοράσαμε, τις χειροπέδες τις αγοράσαμε, το κράνος το πήραμε, τη φόρμα την πήραμε, το χαρτί Α4 το βάλαμε τελευταία κι αυτό από την τσέπη μας, τι άλλο πρέπει να κάνουμε;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Αντώνης Κουτσολιάς, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την υποστήριξη που έχουν οι αστυνομικοί από την Πολιτεία στο έργο τους.
Στιγματίζοντας τα κακώς κείμενα, απορεί για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία πληρώνει κάθε μήνα 34 εκατομμύρια ευρώ σε μισθώματα, ενώ για την περίπτωση της Μεσσηνίας προτείνει τη μεταστέγαση της Διεύθυνσης σε δημόσιο κτήριο, όπως το παλιό νοσοκομείο, το οποίο, όπως τονίζει, θα μπορούσε να γίνει λειτουργικό μόνο με 2-3 μισθώματα από αυτά που καταβάλλονται σήμερα.
Ακριβά μισθώματα
Από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετώπισε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, από πέρυσι, ήταν η προμήθεια καυσίμων, η οποία γινόταν από ιδιώτες. Η μη καταβολή οφειλομένων στους προμηθευτές έφερε τη λήξη της συνεργασίας και τα περιπολικά έμεναν χωρίς βενζίνη. Τώρα το ζήτημα έχει λυθεί προσωρινά με την προμήθεια καυσίμων από το Κέντρο Διαβιβάσεων. Ο κ. Κουτσολιάς εκτιμά ότι αυτή πρέπει να είναι και η μόνιμη λύση και να μη δαπανώνται τεράστια ποσά σε ιδιώτες. «Το ίδιο θα μπορούσε να είχε γίνει και με το κτήριο. Να μας έχει διατεθεί ένα τμήμα από το παλιό νοσοκομείο ή ένα τμήμα από το Διοικητήριο και να στεγαζόμαστε εκεί. Γιατί να διατίθεται τόσο μεγάλο ποσό για μίσθωμα; Το παλιό νοσοκομείο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με συνολικά 2-3 μισθώματα από αυτά που δίνουμε. Ο χώρος είναι τεράστιος, με μεγάλο πάρκινγκ και στο κέντρο της πόλης. Θα μπορούσαμε να στεγαζόμαστε εμείς, η Πυροσβεστική και να έχει και ο Δήμος τις υπηρεσίες του. Η Ελληνική Αστυνομία πληρώνει 34.000.000 ευρώ μισθώματα το μήνα. Από το 1997 που είχατε γράψει στο “Θάρρος” για τους κλειστούς σταθμούς στους οποίους καταβάλλονταν μισθώματα, χρειάσθηκε να φθάσουμε στο 2010 για να καταργηθούν. Ακόμα και δικό μας κτήριο θα μπορούσαμε να είχαμε με τα μισθώματα ούτε 2 χρόνων, και να είναι και πλήρως εξοπλισμένο», τόνισε ο κ. Κουτσολιάς.
«Δε μας καλούν ποτέ»
Οι φορείς, ωστόσο, και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι αγνοούν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Δε μας καλούν ποτέ ως Ένωση σε συζητήσεις που κάνουν για την εγκληματικότητα κ.ά. θέματα. Στείλαμε κατ’ επανάληψη υπομνήματα, έχουμε κάνει καταγγελίες. Κανένας δήμαρχος, κανένας νομάρχης, δε μας έχει καλέσει, πλην βεβαίως των προ των εκλογών ημερών. Εκεί μας θυμούνται όλοι, μας ξέρουν και θέλουν να μας ακούσουν. Από εκεί και μετά χάνονται. Ένα πολύ μεγάλο ποσό από τις παραβάσεις, ιδιαιτέρως της Τροχαίας, πηγαίνει στους Δήμους και θα έπρεπε και οι Δήμοι να το σεβαστούν αυτό και να ενσκήψουν σε ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ιδιαιτέρως την περίοδο που δεν είχαμε ούτε χαρτί να γράψουμε, θα έπρεπε κάποιος από αυτούς να ευαισθητοποιηθεί. Το πρόβλημα το γνώριζαν πολύ καλά. Τότε που ήταν εντονότατο το πρόβλημα, έκανε μια προσπάθεια ο Δήμος Καλαμάτας και για μια-δυο μέρες χορήγησε κάποια λίτρα βενζίνης για τα περιπολικά. Από εκεί πέρα, τίποτα. Μόνοι μας δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Όλοι πρέπει να βάλουμε “πλάτη”. Όταν, όμως, η Τροχαία βεβαιώνει παραβάσεις και τα έσοδα πηγαίνουν σε αυτούς, εκεί είμαστε καλοί. Όταν μειώνονται τα έσοδα, μας έχουν γίνει και παρατηρήσεις από ορισμένους ότι την Τροχαία την είχαμε υπολογίσει να μας δώσει τόσα και μας έδωσε λιγότερα. Έχουν ειπωθεί, δυστυχώς, και αυτά».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου