PYLOS NEWS MESSINIA

Ο Παράδεισος βρίσκεται στις παραλίες της Πύλου

Μπορεί να μην είναι μια από τις κοσμοπολίτικες ελληνικές πόλεις αλλά μπορεί να προσφέρει αξέχαστες διακοπές. Μια ματιά στις φωτογραφίες των παραλιών της Πύλου, που σας παρουσιάζει το «Sday Holidays», θα σας πείσει ότι μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους… πιο απαιτητικούς.
Βοϊδοκοιλιά
Είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου, διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της, που θυμίζει το γράμμα «Ω», αλλά και το… εσωτερικό κοιλιάς βοδιού, από όπου παίρνει και το όνομά της. Δεν είναι οργανωμένη παραλία, αλλά όποιος την επισκεφτεί, μπορεί να θαυμάσει το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της, αλλά και την ευρύτερης περιοχής.
Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων.
Αμμόλοφοι
Αν είστε για πιο οργανωμένες παραλίες, με μπαρ, μουσική και ξαπλώστρες δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεστε. Η Πύλος καλύπτει και αυτή την πλευρά, με τους Αμμόλοφους Πετροχωρίου να είναι έτοιμοι να προσφέρουν διασκέδαση και ξεφάντωμα. Αξιοσημείωτα, μάλιστα, είναι και τα beach party που διοργανώνει η παραλία.
Αξιοθέατα
Η Πύλος όμως, πέρα από τις παραλίες, προνοεί και για τις υπόλοιπες ασχολίες, προσφέροντας εντυπωσιακά αξιοθέατα. Στο κέντρο της έχει την πλατεία Τριών Ναυάρχων με το ομώνυμο μνημείο που ολοκληρώθηκε το 1933. Αριστερά και δεξιά του υπάρχουν δύο κανόνια, ένα Βενετσιάνικο και ένα Τούρκικο.
Στο Αντωνοπούλειο Μουσείο της Πύλου, στο δρόμο προς Μεθώνη, μπορείτε να θαυμάσετε τμήμα της συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux αλλά και εκθέματα από την Μυκηναϊκή, Αρχαϊκή, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Εποχή.
Στον παραλιακό δρόμο βρίσκεται το σπίτι του Πύλιου Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου