PYLOS NEWS MESSINIA

«Σημαντικός προορισμός η Πελοπόννησος»

Τη χαρά του για τη διοργάνωση του Greek Forum 2011 στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του προς τους συνέδρους tour operators και δημοσιογράφους από τη Ρωσία, την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενεί ως ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, δημιούργημα ενός ανθρώπου των θαλασσών και του κόσμου, του εκλιπόντος πρόσφατα Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Απευθυνόμενος στους συνέδρους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη διεξαγωγή του διαλόγου το διήμερο 27-28 Απριλίου από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, που αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών, οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία.
Μνημεία
Ο κ. Τατούλης υπενθύμισε ότι, ως υπουργός Πολιτισμού, είχε υπογράψει Μορφωτική Συμφωνία με τη Ρωσία για κοινές πολιτικές δράσης για ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. «Η Πελοπόννησος αποτελεί αναμφίβολα στο σύνολό της τέτοιο χώρο», σημείωσε, «γιατί κατοικείται αδιαλείπτως εδώ και 8.000 χρόνια, και γιατί διαθέτει θαυμάσια μνημεία, όπως ο αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο, η καστροπολιτεία Μεθώνης – Κορώνης – Ναυαρίνου, η σημαντικότατη καστροπολιτεία του Μυστρά, μνημεία τη διατήρηση των οποίων επικροτούσε ο Μεγάλος Πέτρος και η Αικατερίνη της Ρωσίας, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε και τα αρχαιότερα μνημεία, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Αρχαία Σπάρτη, την Αρχαία Κόρινθο, το Άργος, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της Πελοποννήσου αναφέρθηκε σε λύσεις όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πύκνωση των πτήσεων και η επέκταση του οδικού δικτύου.
Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
Επιπρόσθετα, στάθηκε στο ζήτημα της μεσογειακής διατροφής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της Πελοποννήσου να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει εδώ και 4.000 χρόνια περίπου, όπως το λάδι, το κρασί, τα σύκα κ.ά. Όσον αφορά στο θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής, δήλωσε ότι την επόμενη πενταετία θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση των μονάδων, με προοπτική την ανταγωνιστικότητα των τιμών για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημαντικό εργαλείο στον τομέα αυτό θα αποτελέσει ο νέος νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση της τουριστικής κατοικίας.
Ένα άλλο σημείο στο οποίο έδωσε βαρύτητα ο περιφερειάρχης είναι η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο με την παροχή κινήτρων προς τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου